reducere tva de la 19% la 5%
reducere tva de la 19% la 5%
Buna ziua, cum se inregistreaza in Saga reducerea de tva de la 19% la 5% pentru panourile fotovoltaice pentru o gentiune global valorica . Multumesc!
Re: reducere tva de la 19% la 5%
Cum adica reducerea? Ce doresti sa inregistrezi efectiv?
-
Probabil, este utilizată doar partea de contabilitate, sau are inactive ecranele de stocuri, si atunci are completat implicit cu "Global-valorică.
Pana la 15.01.2023 are configurata gestiunea cu cota de 19% pentru activitati de livrarea si instalarea panourilor fotovoltaice.
Incepand cu 16.01.2023 cota de TVA - pentru livrarea si instalarea panourilor fotovoltaice - este 5%.
Pana la 15.01.2023 are configurata gestiunea cu cota de 19% pentru activitati de livrarea si instalarea panourilor fotovoltaice.
Incepand cu 16.01.2023 cota de TVA - pentru livrarea si instalarea panourilor fotovoltaice - este 5%.
Dar, in acel caz discutam de un transfer dintr-o gestiune (de 19%) in alta (de 5%, deoarece se ia in calcul cota de TVA la care se vinde), si nu de reducere de TVA.
Da, aveti dreptate amandoi, Am intrebat la Saga si mi-au raspuns ca trebuie sa fac o gestiune separata cu tva 5% in care sa fac receptia cu 19 % si vanzarea cu 5%, ca sa-mi poata descarca gestiunea corect . Multumesc si spor in toate tuturor !