Cota TVA Facturare Belgia Persoana Fizica
Cota TVA Facturare Belgia Persoana Fizica
Buna ziua ! Am o firma care face profile de termopan si are o livrare in Belgia catre o persoana fizica. Pana la 01.07.2023 a aplicat OSS (si factura cu TVA-ul belgian de 21% cand avea livrari catre persoane fizice). Pentru ca nu a mai avut livrari de peste 10.000 EUR, s-a retras din OSS (am primit adresa de la ANAF, am facut D700). Acum, nu stiu daca sa factureze cu TVA-ul de Romania de 19% sau cu cel de Belgia de 21%. Ma puteti ajuta cu un sfat ? Multumesc frumos !
Re: Cota TVA Facturare Belgia Persoana Fizica
.. scuze de insistenta .. nicio parere ? 

-
Re: Cota TVA Facturare Belgia Persoana Fizica
Daca furnizorul depăşeşte pragul de 46.337 lei în cursul anului calendaristic.
Locul taxării se modifică de la momentul depăşirii, situatie in care furnizorul are urmatoaree obligatii specifice:
- înregistrarea furnizorului în scopuri de TVA şi plata TVA în fiecare stat membru în care se încheie expedierea sau transportul bunurilor, chiar dacă aplică regimul special de scutire pentru întreprinderile mici;
- emiterea facturii conform legislaţiei TVA din statul membru în care se încheie expedierea sau transportul bunurilor;
Locul taxării se modifică de la momentul depăşirii, situatie in care furnizorul are urmatoaree obligatii specifice:
- înregistrarea furnizorului în scopuri de TVA şi plata TVA în fiecare stat membru în care se încheie expedierea sau transportul bunurilor, chiar dacă aplică regimul special de scutire pentru întreprinderile mici;
- emiterea facturii conform legislaţiei TVA din statul membru în care se încheie expedierea sau transportul bunurilor;