inregistrare facturi de la neplatitor de tva
inregistrare facturi de la neplatitor de tva
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Eu am un I.F. platitor de TVA si am primit o factura de marfa de la un neplatitor de TVA. Va rog sa-mi spune-ti si mie cum inregistrez aceasta factura(nu am prea multa experienta in saga).Gestiunea o tin global valoric la pret de vanzare cu tva.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Eu am un I.F. platitor de TVA si am primit o factura de marfa de la un neplatitor de TVA. Va rog sa-mi spune-ti si mie cum inregistrez aceasta factura(nu am prea multa experienta in saga).Gestiunea o tin global valoric la pret de vanzare cu tva.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Re: inregistrare facturi de la neplatitor de tva
Cu TVA zero la cumpărare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc mult ptr. raspuns.Asa stiam si eu dar am zis sa mai intreb inca o data ca sa nu grasesc.
De ce cand inregistrez facturi de la neplatitori de TVA (eu fiind platitor), programul imi face nota contabila cu tva neexigibila aferenta gestiunii respective (in speta cu 9%)?
371.02 (gestiunea cu 9%) = 401
371.02 = %
4428.02
378.02
371.02 (gestiunea cu 9%) = 401
371.02 = %
4428.02
378.02
-

Ultima oară modificat Sâm Aug 19, 2017 9:30 pm de către tobosv790, modificat 1 dată în total.
Eu sunt curios unde apar acele note contabile in SAGA PS. 

@tutuianun
Cum adică de ce? E o chestiune elementară.
Cum adică de ce? E o chestiune elementară.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Problema este ca inregistrand marfa cu tva 9% de la neplatitor de tva , punand 0 la tva , programul calculeaza tva cu 19% .
Care poate fi problema ?
Care poate fi problema ?
Deci, tu esti inregistrat in scopuri de TVA si faci achizitii de la furnizor care nu este inregistrat in scopuri de TVA.
Atat in coloana "TVA%", cat si "TVA" datele introduse sunt "0" (zero), corect?
Totusi unde iti calculeaza programul TVA 19%? In ce meniu, la ce utilizare de buton apare informatia?
Atat in coloana "TVA%", cat si "TVA" datele introduse sunt "0" (zero), corect?
Totusi unde iti calculeaza programul TVA 19%? In ce meniu, la ce utilizare de buton apare informatia?
tva de 19% apare direct cand se vizualizeaza nir-ul. Oare trebuie accesat in alta parte a prg pentru ca acesta sa calculeze tva 9%?