ACHIZITIE INTRACOMUNITARA DE BUNURI

bizganf

ACHIZITIE INTRACOMUNITARA DE BUNURI

#1 Mesaj de bizganf »

O societate platitoare de impozit pe profit, incheie un contract pentru o achizitie intracomunitara a unui utilaj.
In baza acestui contract, furnizorul emite o factura de avans in valoare de 15% pentru a putea da in productie utilajul ce urmeaza a se achizitiona, factura ce are un curs de 4.92 lei/eur. Peste alte 5 luni emite o noua factura de avans in valoare de 85%, reprezentant diferenta de plata ce urmeaza a se achita inainte de livrare, factura ce are un curs de 4.93 lei/eur.
Peste o luna de la plata ultimului avans, repsectiv plata integrala, utilajul se livreaza, iar furnizorul emite o factura de storno avans pentru ambele facturi, plus valoarea utilajului, ramanand de plata 0 (zero) lei.
Stiu ca valoarea avansurile se storneaza la cursul din data avansurilor, respectiv 4.92 si 4.93, iar utilajul se inreg la data facturii. In cazul meu data facturii are un curs de 4.95, si ramane o diferenta de tva care imi apare in 390.
Normal nu trebuie sa mai declar nimic in 390 dar ce fac cu diferenta de tva calculata?
M-ar ajuta foarte mult un sfat.
Multumesc!

pomparaus

Re: ACHIZITIE INTRACOMUNITARA DE BUNURI

#2 Mesaj de pomparaus »

Cel mai probabil furnizorul iti storneaza avansul cu acelasi curs din data emiterii ultimei facturi.
Lucreaza factura cu cursul folosit de furnizor in ultima factura si inchide contul 4093 prin dif.de curs valutar.

bizganf

#3 Mesaj de bizganf »

Furnizorul este strain, nu are trecut curs valutar pe factura

bizganf

#4 Mesaj de bizganf »

Am inteles gresit, aveti dreptate.
Multumesc frumos!

Scrie răspuns