Va rog sa ma ajutati cu punct de vedere
O achizitie online a unei carti electronice este privita ca un serviciu sau ca o marfa?
Pe accesul cititorului au fost generate cod utilizator si parola
Ideea este ca achizitia a fost facut pentru a fi revanduta
Achizitia este facuta de la firma din uk
Ce monigrafie folosesc pentru inregistrarea in ckntabilitate a achizitiei?
Va multumesc
Servicii sau marfa import
Re: Servicii sau marfa import
Atâta timp cât ați achiziționat ceva spre a fi revândut (fără a se interveni asupra stării inițiale a produsului), este marfă și se tratează ca atare.
Va multumesc. Fiind totusi livrare electronica m am gandit ca poate fi serviciu.
Dar din punct de vedere tva cum trebuie procedez? Se incadreaza la 5% avand in vedere ca intra in categoria de carti/ publicatii ?
Dar din punct de vedere tva cum trebuie procedez? Se incadreaza la 5% avand in vedere ca intra in categoria de carti/ publicatii ?
Conform L.291/2021 cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru:
„a) livrarea de manuale școlare, cărți, ziare și reviste, pe suport fizic și/sau pe cale electronică, cu excepția celor care au, în totalitate sau în mod predominant, un conținut video sau un conținut muzical audio și a celor destinate exclusiv sau în principal publicității”.
„a) livrarea de manuale școlare, cărți, ziare și reviste, pe suport fizic și/sau pe cale electronică, cu excepția celor care au, în totalitate sau în mod predominant, un conținut video sau un conținut muzical audio și a celor destinate exclusiv sau în principal publicității”.
Multumesc mult
Legat de speta anterioara cu import carti electronice uk
Ma puteti ajuta cu inregistrarea in saga?
Creez f in intrari valuta pe tip f
Si imi genereaza nota 371=401 si 4426=462
Nu a existat vama.. deoarece livrarea s a facut online..
Plata o fac prin jurnal 462=5121?
Procedez corect? Sau trebuie sa inregistrez f cu taxare inversa?
Ma puteti ajuta cu inregistrarea in saga?
Creez f in intrari valuta pe tip f
Si imi genereaza nota 371=401 si 4426=462
Nu a existat vama.. deoarece livrarea s a facut online..
Plata o fac prin jurnal 462=5121?
Procedez corect? Sau trebuie sa inregistrez f cu taxare inversa?
Fără TVA!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.