Calcul stoc pret de achizitie

dumiter

Calcul stoc pret de achizitie

#1 Mesaj de dumiter »

Salutare, in cazul unei srl platitoare de tva cu activitate de comert marfuri cu amanuntul, gestiunea se tine global valoric, cum se poate determina valoarea stocului de marfa la pret de achiziție?
E corect in felul urmator: sold 371 - sold 378 - sold 4428= stoc marfa la pret de achizitie ?
Mulțumesc mult.

stanescue961

Re: Calcul stoc pret de achizitie

#2 Mesaj de stanescue961 »

Pentru ce va trebuie?

dumiter

#3 Mesaj de dumiter »

In cazul acestei srl in contabilitate gestiunea este ținută global valoric, astfel valoarea stocului este la pretul de vanzare, dar in gestiunea administratorului acesta a tinut evidenta stocurilor la pret de achiziție, am nevoie ca din valoarea stocului la pret de vanzare ( din contabilitate) sa aflu care e valoarea la pret de achiziție pentru a confrunta cu gestiunea interna a administratorului.

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Si de ce nu ti-l da administratorul din evidenta lui?!

dumiter

#5 Mesaj de dumiter »

Pai mi-l da, dar vreau sa compar stocul din evidenta lui cu ce am in contabilitate, sa vad daca sunt diferente.

pomparaus

#6 Mesaj de pomparaus »

soldul la pret de achizitie de la el trebuie sa fie egal cu soldul contulului 371 din contabilitate,nu?

dumiter

#7 Mesaj de dumiter »

In contabilitate soldul contului 371 e la pretul de vanzare, pentru ca gestiunea in contabilitate e tinuta global valoric.
Iar intrebarea mea e cum fac calculul ca sa ajung la sold pret de achizitie dupa datele din contabilitate, e corect asa : sold 371- sold 378 - sold 4428 ?

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Pentru DumiteR
Daca exista o evidenta cantitativ-valorica la pret de achizitie, evidenta tinuta de administrator, atunci de ce in contabilitate se tine la pret de vanzare?

Scrie răspuns