Salutare, in cazul unei srl platitoare de tva cu activitate de comert marfuri cu amanuntul, gestiunea se tine global valoric, cum se poate determina valoarea stocului de marfa la pret de achiziție?
E corect in felul urmator: sold 371 - sold 378 - sold 4428= stoc marfa la pret de achizitie ?
Mulțumesc mult.
Calcul stoc pret de achizitie
-
Re: Calcul stoc pret de achizitie
Pentru ce va trebuie?
In cazul acestei srl in contabilitate gestiunea este ținută global valoric, astfel valoarea stocului este la pretul de vanzare, dar in gestiunea administratorului acesta a tinut evidenta stocurilor la pret de achiziție, am nevoie ca din valoarea stocului la pret de vanzare ( din contabilitate) sa aflu care e valoarea la pret de achiziție pentru a confrunta cu gestiunea interna a administratorului.
Si de ce nu ti-l da administratorul din evidenta lui?!
Pai mi-l da, dar vreau sa compar stocul din evidenta lui cu ce am in contabilitate, sa vad daca sunt diferente.
soldul la pret de achizitie de la el trebuie sa fie egal cu soldul contulului 371 din contabilitate,nu?
In contabilitate soldul contului 371 e la pretul de vanzare, pentru ca gestiunea in contabilitate e tinuta global valoric.
Iar intrebarea mea e cum fac calculul ca sa ajung la sold pret de achizitie dupa datele din contabilitate, e corect asa : sold 371- sold 378 - sold 4428 ?
Iar intrebarea mea e cum fac calculul ca sa ajung la sold pret de achizitie dupa datele din contabilitate, e corect asa : sold 371- sold 378 - sold 4428 ?
Pentru DumiteR
Daca exista o evidenta cantitativ-valorica la pret de achizitie, evidenta tinuta de administrator, atunci de ce in contabilitate se tine la pret de vanzare?
Daca exista o evidenta cantitativ-valorica la pret de achizitie, evidenta tinuta de administrator, atunci de ce in contabilitate se tine la pret de vanzare?