sponsorizare
sponsorizare
Buna ziua, o societate platitoare de impozit pe profit anual are un contract de sponsorizare cu o unitate de cult pe anul 2020 caruia nu i-a platit, a asteptat sa vada daca va avea profit. Vrea sa-i plateasca acum in februarie si sa-i scada din impozitul pe profit datorat.
1.Intrebarea mea este se mai poate plati acum sau trebuia platit pana la 31.12.2020 ?
Daca se poate, eu voi inregistra contractul in decembrie pe chelt.nedeductibile la calcul impozit profit apoi voi scadea suma din impozit .
2. Este corect ?
Va multumesc.
1.Intrebarea mea este se mai poate plati acum sau trebuia platit pana la 31.12.2020 ?
Daca se poate, eu voi inregistra contractul in decembrie pe chelt.nedeductibile la calcul impozit profit apoi voi scadea suma din impozit .
2. Este corect ?
Va multumesc.
Re: sponsorizare
1. se poate plăti oricând
2. se deduce în trimestrul/anul în care este efectuată plata.
2. se deduce în trimestrul/anul în care este efectuată plata.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua, deci daca plateste acum in februarie nu pot scadea din impozitul pe profit aferent anului 2020 pentru care avem termen acum in februarie.
Multumesc.
Sanatate si numai bine.
Multumesc.
Sanatate si numai bine.
nu. nici nu am spus așa ceva.
Inseamna ca nu am inteles,
inregistrez contractul in decembrie 2020 6582= 4411 10000 nedeductibil,
am impozit profit la 31.12.20 = 50000
la 25.02.21 platesc impozit 40000 si 10000 catre unitatea de cult
Este ok asa ?
imi cer scuze nu am mai avut sponsorizari si nu intelegeam daca plata trebuia facuta pana la 31.12.20 sau pana la data platii impozitului datorat.
Va multumesc pentru sprijin si rabdarea de care dati dovada.
inregistrez contractul in decembrie 2020 6582= 4411 10000 nedeductibil,
am impozit profit la 31.12.20 = 50000
la 25.02.21 platesc impozit 40000 si 10000 catre unitatea de cult
Este ok asa ?
imi cer scuze nu am mai avut sponsorizari si nu intelegeam daca plata trebuia facuta pana la 31.12.20 sau pana la data platii impozitului datorat.
Va multumesc pentru sprijin si rabdarea de care dati dovada.
Nu .. ca sa poti scadea 10.000 de lei din impozitul pe profit, trebuia sa platesti efectiv cei 10.000 de lei catre unitatea de cult pana la 31.12.2020 - degeaba "inregistrezi" contractul .. trebuie plata efectiva ! Acum, poti face plata respectiva in trimestrul I 2021 (pana la 31.03.2021) si apoi poti deduce din impozitul datorat pe trimestrele anului 2021 (si nu numai) pana la stingerea celor 10.000 de lei. Acum nu mai poti face nimic pentru a "diminua" impozitul pe profit la 31.12.2020.
Multumesc mult pentru lamuriri,
firma este platitoare de impozit pe profit anual, daca platesc acum ii voi scadea in februarie 2022.
Sanatate tuturor
firma este platitoare de impozit pe profit anual, daca platesc acum ii voi scadea in februarie 2022.
Sanatate tuturor
Buna ziua
Am si eu o intrebare. O firma platitoara de imp pe profit, are impozit pe profit datorat in suma de 12730 lei pe trimestrul III. suma maxima deductibila din imp cu chelt de sponzorizare este in valoare de 731 de lei. Validez, si cand trec la Decl 100 si actualizez, nu ii trece pe Declaratia nici o suma. Am validat luna si totusi trece cu zero.
Ce nu fac corect??
La restul firmelor, platitoare de imp pe venit, am depus, este ok.
Am si eu o intrebare. O firma platitoara de imp pe profit, are impozit pe profit datorat in suma de 12730 lei pe trimestrul III. suma maxima deductibila din imp cu chelt de sponzorizare este in valoare de 731 de lei. Validez, si cand trec la Decl 100 si actualizez, nu ii trece pe Declaratia nici o suma. Am validat luna si totusi trece cu zero.
Ce nu fac corect??
La restul firmelor, platitoare de imp pe venit, am depus, este ok.
De curios: cum ați dedus că se completează acea rubrică în D100 la plătitorii de impozit pe profit? Ați citit asta în instrucțiunile de completare? E anul în care mulți contabili dau dovadă că habar nu au de ce e acolo acea rubrică. Mai ales când au de-a face cu plătitori de impozit pe profit. Mi-e groază de mesajele ce vor apărea anul viitor când vor fi nevoiți să completeze D101.
Aveti dreptate , chiar nu am habar
pana acum nu am avut firma cu imp pe profit