Buna ziua. Am urmatoarea situatie: firma vrea sa plateasca salariatilor asigurare privata de sanatate .Plata se face anual.( 1800 lei/persoana)
Pe fiecare salariat in parte, ma incadrez in plafonul de 400 eur anual. Nu stiu cand trebuie sa fac calculul pentru incadrarea in cei 33%.:
iau toata asigurarea platita anual (1800 lei ) si vad daca ma incadrez in cei 33%
sau
consider ca asigurarea de sanatate lunara ar fi de 1800/12 = 150 lei si compar cu 33%
De ex, pt un salariu de 3500 lei, in primul caz consider toata suma cu asigurarea in luna platii si atunci am deductibil doar 1155 lei(3500*33%) si diferenta o trec in stat ca venit impozabil ?
Va multumesc pentru sfaturi si ajutor
asigurare privata suportata de angajator
-
Re: asigurare privata suportata de angajator
Asta e o problemă la care M/ANAF refuză să răspundă deși au solicitare scrisă din partea CCF încă din februarie 2023.
Așa cum este acum codul fiscal se tratează ca depășire a plafonului de 33% în luna plății asigurării respective. Ducând așadar la o aberație. Limita anuală verificată lunar și taxată lunar deși anual există încadrare în limite.
Așa cum este acum codul fiscal se tratează ca depășire a plafonului de 33% în luna plății asigurării respective. Ducând așadar la o aberație. Limita anuală verificată lunar și taxată lunar deși anual există încadrare în limite.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Re: asigurare privata suportata de angajator
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Stiam de solicitarea depusa de Consultanti. Aveti dreptate, inca una din aberatiile cu care ne confruntam.tomac scrie: ↑Lun Noi 13, 2023 4:21 pm Asta e o problemă la care M/ANAF refuză să răspundă deși au solicitare scrisă din partea CCF încă din februarie 2023.
O zi frumoasa si spor in toate