asigurare privata suportata de angajator

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cirstulescui

asigurare privata suportata de angajator

#1 Mesaj de cirstulescui »

Buna ziua. Am urmatoarea situatie: firma vrea sa plateasca salariatilor asigurare privata de sanatate .Plata se face anual.( 1800 lei/persoana)
Pe fiecare salariat in parte, ma incadrez in plafonul de 400 eur anual. Nu stiu cand trebuie sa fac calculul pentru incadrarea in cei 33%.:
iau toata asigurarea platita anual (1800 lei ) si vad daca ma incadrez in cei 33%
sau
consider ca asigurarea de sanatate lunara ar fi de 1800/12 = 150 lei si compar cu 33%
De ex, pt un salariu de 3500 lei, in primul caz consider toata suma cu asigurarea in luna platii si atunci am deductibil doar 1155 lei(3500*33%) si diferenta o trec in stat ca venit impozabil ?
Va multumesc pentru sfaturi si ajutor

tomac

Re: asigurare privata suportata de angajator

#2 Mesaj de tomac »

Asta e o problemă la care M/ANAF refuză să răspundă deși au solicitare scrisă din partea CCF încă din februarie 2023.
Așa cum este acum codul fiscal se tratează ca depășire a plafonului de 33% în luna plății asigurării respective. Ducând așadar la o aberație. Limita anuală verificată lunar și taxată lunar deși anual există încadrare în limite.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

cirstulescui

Re: asigurare privata suportata de angajator

#3 Mesaj de cirstulescui »

tomac scrie: Lun Noi 13, 2023 4:21 pm Asta e o problemă la care M/ANAF refuză să răspundă deși au solicitare scrisă din partea CCF încă din februarie 2023.
Așa cum este acum codul fiscal se tratează ca depășire a plafonului de 33% în luna plății asigurării respective. Ducând așadar la o aberație. Limita anuală verificată lunar și taxată lunar deși anual există încadrare în limite.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Stiam de solicitarea depusa de Consultanti. Aveti dreptate, inca una din aberatiile cu care ne confruntam.
O zi frumoasa si spor in toate

Scrie răspuns