E-factura+semnatura electronica
E-factura+semnatura electronica
Buna ziua, am urmatoarea situatie:
-semnatura electronica folosita pentru tot ce inseamna SPV este a contabilului si este instalata pe un PC unde se tine evidenta contabila;
-in alta locatie, de pe un alt calculator se emit facturi care de la 01.01.2024 vor trebui transmise toate in E-factura
-intrebarea este: se poate transmite in E-factura , fara a avea token instalat pe PC-ul de unde se emit facturile, daca se da codul de acces in SPV(care apare pe PC-ul contabilului)?
-semnatura electronica folosita pentru tot ce inseamna SPV este a contabilului si este instalata pe un PC unde se tine evidenta contabila;
-in alta locatie, de pe un alt calculator se emit facturi care de la 01.01.2024 vor trebui transmise toate in E-factura
-intrebarea este: se poate transmite in E-factura , fara a avea token instalat pe PC-ul de unde se emit facturile, daca se da codul de acces in SPV(care apare pe PC-ul contabilului)?
Re: E-factura+semnatura electronica
Da. Se poate.
Se generează codul de acces SPV de pe calculatorul unde este conectat token-ul, apoi se copiază pe calculatorul unde nu este conectat token-ul.
- Fişiere ataşate
-
- SPV.jpg (23.49 KiB) Vizualizat de 5058 ori
Multumim.
Si daca cel ce emite factura nu are programul Saga pe calculator?
Foloseste FGO Facturare
Și pentru FGO se poate folosi aproximativ aceeași procedură.
Raspundea Cristi cuiva pe blog si mi-am permis sa preiau de acolo:
se pot trimite XML pentru e-factura cu extensia declaratii ANAF a programului Saga, indiferent că e creat acel XML cu SAGA ori cu alt program.
se pot trimite XML pentru e-factura cu extensia declaratii ANAF a programului Saga, indiferent că e creat acel XML cu SAGA ori cu alt program.
Am certificatul digital inregistrat pe ANAF pentru transmiterea declaratiilor fiscale ale clientilor.
Copiez codul de acces generat la transmiterea e-factura de pe calculatorul meu pe calculatorul unui client.
Eeste necesar ca in momentul in care clientul isi transmite e-factura sau face importul de facturi,
in calculatorul meu sa fie introdus tokenul?
Multumesc!
Copiez codul de acces generat la transmiterea e-factura de pe calculatorul meu pe calculatorul unui client.
Eeste necesar ca in momentul in care clientul isi transmite e-factura sau face importul de facturi,
in calculatorul meu sa fie introdus tokenul?
Multumesc!
Nu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Legat de importul eFacturilor prin ecranul specific din SAGA am constatat, ca atunci cand generez codul de acces SPV pentru o firma, acesta se seteaza automat pentru toate firmele.
Problema este ca la 99% dintre la firmele lucrate in SAGA, am acces la SPV de pe semnatura mea, insa mai am 2-3 la care nu am eu acces in SPV ci altcineva, cu o alta semnatura. In momentul in care am copiat acel cod de acces in SPV pentru cele 2-3 firme, am constatat ca nu mai am acces la celelalte firme. Nu stiu daca am facut eu ceva gresit, de aceea as dori sa va intreb daca se pot utiliza coduri de acces spv diferite, in functie de firma aleasa. Multumesc.
Problema este ca la 99% dintre la firmele lucrate in SAGA, am acces la SPV de pe semnatura mea, insa mai am 2-3 la care nu am eu acces in SPV ci altcineva, cu o alta semnatura. In momentul in care am copiat acel cod de acces in SPV pentru cele 2-3 firme, am constatat ca nu mai am acces la celelalte firme. Nu stiu daca am facut eu ceva gresit, de aceea as dori sa va intreb daca se pot utiliza coduri de acces spv diferite, in functie de firma aleasa. Multumesc.
Se analizează situația și se va rezolva în curând.
Am vrut sa verific ca este ok - am dat "Renunt" - acum nu mai apare - cum fac sa reapara acea fereastra cu generarea de cod ?
Multumesc