Buna,
Are cineva experiente practice in utilizarea inventarului intermitent in cazul unui restaurant.
Am in gand 2 variante:
Varianta I.
Achizitie de materii prime
%=401
601
4426
Realizarea de produse finite
345=711
Transfer prod finite la marfuri
371=345
371=%
378
4428
Vanzare marfurilor
4111= %
707
4427
Problema cu varianta I apare, la inregistrarea produselor finite. De unde iau pretul de productie? La ce valoare le inreg.?
Varianta II
Achizitie de materii prime
%=401
601
4426
Vanzare
4111= %
701
4427
Pareri opinii?
Va multumesc
Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaurant
- balteanuc692
- Mesaje: 3386
- Membru din: Mie Ian 21, 2009 12:00 am
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaur
Foarte interesant. Dar eu as face asa:
Sold initial 371=0 lei
Achizitie:
607=401 1.000 lei
4426=401 240 lei
Vanzare:
5311=707 500 lei
5311=4427 120 lei
Inventar la sfarsitul lunii, mai avem marfuri de 750 lei.
371=607 750 lei
Sold 371 750 lei
Rulaj 707 500 lei
Rulaj 607 250 lei
Profit 250 lei
La inceputul lunii urmatoare soldul lui 371 il trecem pe 607:
607=371 750 lei
Si tot asa...
Sold initial 371=0 lei
Achizitie:
607=401 1.000 lei
4426=401 240 lei
Vanzare:
5311=707 500 lei
5311=4427 120 lei
Inventar la sfarsitul lunii, mai avem marfuri de 750 lei.
371=607 750 lei
Sold 371 750 lei
Rulaj 707 500 lei
Rulaj 607 250 lei
Profit 250 lei
La inceputul lunii urmatoare soldul lui 371 il trecem pe 607:
607=371 750 lei
Si tot asa...
Re: Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaur
Mai de graba 601 decat 607 ...
In alimentatia publica se vand putine produse în starea în care ele au fost cumpărate.
Chiar si bauturile sunt "preparate" si nu se vand ca la alimentara...
NB. Am scris preparate si nu botezate ...
In alimentatia publica se vand putine produse în starea în care ele au fost cumpărate.
Chiar si bauturile sunt "preparate" si nu se vand ca la alimentara...
NB. Am scris preparate si nu botezate ...
Marian Apetre
- balteanuc692
- Mesaje: 3386
- Membru din: Mie Ian 21, 2009 12:00 am
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaur
Eu am auzit o varianta pe repede: Cumpar marfuri, marfuri, marfuri... si vand... marfuri
De exemplu, pentru fisc, activitatile in restaurante si catering sunt servicii (a se vedea explicatiile despre TVA la painea vanduta in restaurante...)

De exemplu, pentru fisc, activitatile in restaurante si catering sunt servicii (a se vedea explicatiile despre TVA la painea vanduta in restaurante...)
Re: Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaur
Varianta lui Răzvan e corectă. Ca tehnică de înregistrare pentru metoda inventarului intermitent. Independent de faptul că se folosește 607 sau 601 cum spune Marian.
Eu folosesc metoda asta la un prestator de servicii. Ce are lucrări cu materiale din care folosește cantități mici uneori. Și e mai simplu cu inventar la finele lunii/trimestrului.
Eu folosesc metoda asta la un prestator de servicii. Ce are lucrări cu materiale din care folosește cantități mici uneori. Și e mai simplu cu inventar la finele lunii/trimestrului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
- Mesaje: 33
- Membru din: Mar Noi 06, 2018 11:07 am
Re: Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaurant
La global valoric nu există așa ceva.
balteanuc692 este Răzvan.
balteanuc692 este Răzvan.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.