E-factura

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
cijua

E-factura

#1 Mesaj de cijua »

Buna ziua.
As fi util la accesarea e-factura sa apara ca si perioada automata.. luna curenta nu ziua. Daca se.omite transmiterea unei facturi din luna curenta (intarziere o zi doua de la inregistrarea ei) trebuie mereu sa modificam ziua ca sa le vizualizam
Multumesc frumos

septimiuv

Re: E-factura

#2 Mesaj de septimiuv »

Sunteți mai puțini cei ce uitați. Majoritatea nu uită.

chirilovv

#3 Mesaj de chirilovv »

La preluarea e-facturilor din FGO ar fi util ca SAGA sa puna automat bifa la e-factura,astfel contabilul ar sti ca este o e-factura.

cerneii

#4 Mesaj de cerneii »

Buna dimineata, va rog factura finala pentru factura proforma 1104300/13.12.2023, sa o trimiteti pe e-ailul [email protected]

ganeam951

#5 Mesaj de ganeam951 »

Nu aici solicitati asa ceva!
Logati-va cu user si parola si o sa regasiti si factura.

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Pentru ChirilovV
Din pacate nici in fisirele DBF nu exista coloana pentru aceasta optiune, desi pentru TVAi exista.

chirilao90

#7 Mesaj de chirilao90 »

Buna ziua..am avut ieri prima factura de la furnizor, doar ca in SPV, o regasesc la facturi primite , dar in saga C la import e-facturi nu este, trebuie facute ceva setari?
Multumesc!

cicerod

#8 Mesaj de cicerod »

Va rog, pentru facturile primite in spv si importate in saga, de ce nu pot obtine pdf?....apas pe butonul tiparire, dar imi da eroare...stiti cum pot sa fac?

De asemenea nu pot tipari o factura emisa. O fi din setarile mele?

multumesc

ganeam951

#9 Mesaj de ganeam951 »

Aveti explicatii atat pe blog si cat si in email primit de la saga. Le-ati citit macar? Ati urmarit turorialele video explicative si nu ati inteles? Ati cautat raspunsuri date pe forum legate de acelasi subiect?
Daca ati descarcat facturile primite, nu le vedeti in intrari? Ati incercat butonul <tiparire>de la iesiri?

diniasir

#10 Mesaj de diniasir »

Buna ziua ,pentru o factura emisa de beneficiar in contul furnizorului nu este preluata in e factura ce se poate face. Multumesc

iliec934

#11 Mesaj de iliec934 »

De 2 zile incerc sa vizualizez import e-facturi primite de la furnizori si apare mesajul: Factura PDF nu a fost generata. Eroare server ANAF. Reaccesati ecranul mai tarziu. De la alta colega accesarea concomitenta e-factura nu are nici o problema.

chirigiui509

#12 Mesaj de chirigiui509 »

Pentru @diniasir pe subiectul autofactura în e-Factura
Cu titlu general
- prin intermediul sistemului se declară atât facturile de avans, cat si cele de storno-avans, de reduceri acordate ulterior precum si cele storno referitoare la factura emisa inițial;
- corectarea facturilor transmise se va putea face doar prin stornare;
- cu privire la autofactura, potrivit regulii generale CIUS (Core Invoice Usage Specification) impuse de legislația din România, găsim la:
Cod regulă = BR-RO-020
Regula (RO) =
„Cod tip factură” (BT-3) trebuie să fie unul dintre următoarele coduri din lista de coduri UNTDID 1001:
380 (Factură), 389 (Autofactură), 384 (Factură corectată), 381 (Notă de creditare), 751 (Factură — informații în scopuri contabile).
Rule (ENG) = The “Invoice type code” (BT-3) should be one of 380, 389, 384, 381, 751
ID-ul elementului de informație/grupului de elemente de informație (SR EN 16931-1) = BT-3
Rezultatul validării în caz de nerespectare (Fatal/Warning) = Fatal

În concluzie, teoria ne arată că transmiterea în SPV a fișierelor XML de tip "autofactura" este posibilă.
Practica ne va arăta cât de complicat poate fi.

Pentru că aveți nevoie totuși de o soluție, cred că fi posibilă una din următoarele 3 abordări:
1) aplicația pe care o utilizați poate genera XML-ul cu structura mai sus menționată
2) se generează un XML căruia i se aduce corecția arătată mai sus (ceva mai complicat, necesită înțelegerea sintaxei)
3) factura este emisă de furnizor : )

pentru a răspunde întrebărilor nepuse (încă), informația de mai sus este disponibilă în MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 1065/8.XI.2021 pag.13

Succes!

tomac

#13 Mesaj de tomac »

@diniasir - ÎNTREBAȚI LA ANAF! Nu se poate trimite nicio factură de acest tip!
@chirigiui509 - există degeaba acele coduri!

@iliec934 - problema e că la dvs s-au descărcat eronat generate de serverul ANAF.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

boldead125

#14 Mesaj de boldead125 »

Buna ziua

Constat ca in versiunea 568, nu mai exista in configurare posibilitatea de a stabili ca firma este inregistrata in e factura. Ca atare , nu ma exista nici in preluare iesiri acest marcaj. Nu se pot trasnmite in spv facturile emise, pe motiv ca acestea prezinta erori. Va rog sa mi spuneti ce trenuie trecut in configurare e facturi.
Multumesc

ana10

#15 Mesaj de ana10 »

Buna ziua,
Am si eu o intrebare-facturile primite prin e-factura, daca accesam Preluat si Accept se inregistreaza automat in Saga in Intrari, iar daca accesam Anulat si Accept-le vom inregistra manual in ecranul de Intrari?
Am inteles bine? Multumesc

Scrie răspuns