preluare firma
preluare firma
Doresc sa preiau o firma de comert care are o cifra de afaceri pe an de peste 1 milion de dolari. Firma respectiva a primit mai demult, de la finante, o hartie prin care li se spunea sa tina cont ca persoana care le tine contabilitatea sa fie ....... (administratorul nu mai tine minte ce ar trebui sa fie). Stie cineva daca exista vreo lege prin care sa se specifice asa ceva? Oare sa fie vorba despre expert contabil? Va multumesc, stiu ca e o intrebare cam ciudata, dar vreau sa stiu daca am nevoie de vreo autorizatie pt a tine contabilitatea la o firma ca aceasta.
Re: preluare firma
Nu. Expertul contabil nu munceste. Atentie! El supervizeaza si semneaza. Contabilitatea se tine, asa cum UrsachiM scria mai sus (eu adaug ca in Legea Contabilitatii se spune cine tine contabilitatea si de ce studii are nevoie), de un cetatean/cetateana cu studii superioare de specialitate.esanua488 scrie:Doresc sa preiau o firma de comert care are o cifra de afaceri pe an de peste 1 milion de dolari. Firma respectiva a primit mai demult, de la finante, o hartie prin care li se spunea sa tina cont ca persoana care le tine contabilitatea sa fie ....... (administratorul nu mai tine minte ce ar trebui sa fie). Stie cineva daca exista vreo lege prin care sa se specifice asa ceva? Oare sa fie vorba despre expert contabil? Va multumesc, stiu ca e o intrebare cam ciudata, dar vreau sa stiu daca am nevoie de vreo autorizatie pt a tine contabilitatea la o firma ca aceasta.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!