E-factura

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
branzam825

Re: E-factura

#16 Mesaj de branzam825 »

Buna ziua,
Am o problema. Pentru facturile trimise in data de 15.01 imi zice ca sunt in Procesare (e-Factura cu id_incarcare=xxxxxxxxxxx este in curs de procesare) si pentru facturile din 16.01. si 17.01 imi zice ca e-Factura a fost generata, dar nu a fost transmisa din program. Ce pot face ca sa se trimita aceste facturi?
Fişiere ataşate
Captura_2.jpg
Captura_2.jpg (143.87 KiB) Vizualizat de 3232 ori
Captura_1.png
Captura_1.png (117.96 KiB) Vizualizat de 3232 ori

branzam825

#17 Mesaj de branzam825 »

Am reusit sa rezolv pe cele cu "In Procesare". A trebuit sa resetez codul de Acces in SPV din Configurare.
Ciudat este ca le-a transmis pe cele "In Procesare" si una singura cu "Generata" restul au ramas tot in "Generata".

balana261

#18 Mesaj de balana261 »

Buna ziua!
Cand incerc sa import facturile primite prin SPV in ecranul Import e-Facturi primite in tabela 2, la denumirea articolulului apare denumirea furnizorului iar pe coloana informatii suplimentare apare denumirea corecta a articolului. Cum pot corecta aceasta acest lucru?

pascutac

#19 Mesaj de pascutac »

Actualizați din nou, chiar dacă aveți versiunea 568

pocolf717

#20 Mesaj de pocolf717 »

Buna ziua
La importul facturilor din spv am constatat ca la facturile care au mai mult de 15 caractere ( serie+numar) programul recunoaste doar primele 15 caractere si nu preia toate facturile. Ex: am 2 facturi de la e-on MSEON01000000012345, MSEON1000000016789, la import le vizualizez pe ambele, le pot lista pe ambele dar in intrari duce doar una singura MSEON0100000001, fara ultimele 4 cifre.
Am o situatie in care am primit 35 de facturi de la E-on si in intrari am doar 6.
E nevoie sa mai setez eu ceva ca sa le pot importa pe toate?

herganiec

#21 Mesaj de herganiec »

scrieti la Saga.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

suciuh

#22 Mesaj de suciuh »

pocolf717 scrie: Mie Ian 24, 2024 7:06 pm Buna ziua
La importul facturilor din spv am constatat ca la facturile care au mai mult de 15 caractere ( serie+numar) programul recunoaste doar primele 15 caractere si nu preia toate facturile. Ex: am 2 facturi de la e-on MSEON01000000012345, MSEON1000000016789, la import le vizualizez pe ambele, le pot lista pe ambele dar in intrari duce doar una singura MSEON0100000001, fara ultimele 4 cifre.
Am o situatie in care am primit 35 de facturi de la E-on si in intrari am doar 6.
E nevoie sa mai setez eu ceva ca sa le pot importa pe toate?
Buna, noi am patit la fel , am editat dupa import numerele de factura de la eon prin stregerea spatiilor si am taiat primele caractere (incep la noi cu MS EON 45211...) , am completat numerele la ultimele caractere si asa am putut sa importam toate facturile , am deschs si un thread in e-factura , speram ca cei de la saga sa gaseasca o solutie mai buna pe viitor ...

gheorghei642

#23 Mesaj de gheorghei642 »

Sigur, echipa Saga va recepta aceste mesaje si va mari numarul de caractere de la 16 (in prezent) la 30 cat prevede specificatia tehnica - Numarul facturii (BT-1)

suciuh

#24 Mesaj de suciuh »

Buna , am scris eu la saga :

Buna ziua
Intimpinam urmatoarea problema la facturile de la eon la cimpul nr document saga preia doar 16 caractere iar numarul facturii are 19 caractere ultimele 3 ramin pe dinafara , fiind ultimele 3 avem facturi care nu se pot importa in saga din efactura pt ca nr document este la fel va atasez poze cu aceste probleme
Va multumesc
Horatiu Suciu

Raspunsul lor a fost :

Buna ziua,
Pentru astfel de situatii, va trebui sa adaugati dumneavoastra manual facturile in ecranul de ‘Intrari’.
Cu stima,
Alexandra Cretu
Asistenta Clienti
SAGA Software
0377 703 300

Speram totusi sa implementeze cele 30 de caractere de care spune domnul gheorghei642 pentru pastrarea compatibilitatii cu specificatia tehhnica ... (intr-o buna zi )

munteanf61

#25 Mesaj de munteanf61 »

Bună seara, am o problema la importul produselor din e-factura. Totul merge perfect, îmi arata importa articolele, dar am observat va nu le regăsesc în stoc pentru a le putea factura. Trebuie setat ceva? ma gândesc ca nu si are rostul sa mai introduc nirul încă odată .
Am mai observat ca nu creează cod articol

tomac

#26 Mesaj de tomac »

Trebuie să creați articolele la import!
Pare că oamenii nu pricep logica importului. Să vă explic:

Puteți cumpăra produsul "Masă din lemn cu blat ceramic tip ABCD nuanță Cireș" care la dumneavoastră:
1. poate exista cu această denumire, caz în care selectat din listă va avea cod de articol selectat și la import se va duce în stoc la validare
2. există la dumneavoastră, dar cu altă denumire "Masă tip ABCD - Cireș - cu blat ceramic". În acest caz la import trebuie să selectați articolul cu denumirea dvs. Nu are cum să ghicească programul că "Masă din lemn cu blat ceramic tip ABCD nuanță Cireș" este același lucru cu "Masă tip ABCD - Cireș - cu blat ceramic". Și să presupunem că veți cumpăra același produs de la alt furnizor care îl denumește - "Masă sufragerie - nuanță Cireș - cu blat ceramic model ATXCV"
3. nu există în nomenclatorul dvs de articole - caz în care evident, la import, va fi obligatoriu să-l creați.

Din nefericire retaileri mari refuză să introducă în e-Factura codul de produs propriu sau codul de bare, coduri care ar permite automatizarea fluentă a importului de date.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

boboceam695

#27 Mesaj de boboceam695 »

Buna ziua, intampin urmatoarea problema: la facturile preluate din e-factura, in momentul cand incerc sa fac bonuri de consum imi preia la numarul bonului, numarul de factura, nu le valideaza (de fapt nu are buton de validare) si nu le duce in ecranul bonuri de consum. In schimb, daca sterg factura si o inregistrez manual se fac bonurile corect. Intrebarea era cum este mai bine sa procedez? Daca le inregistrez tot manual facturile pe intrari la ce folos este e-factura?????
Multumesc frumos pentru ajutor!

tomac

#28 Mesaj de tomac »

Aveți articolele create? Cu cod de articol?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

munteanf61

#29 Mesaj de munteanf61 »

nu , de fiecare data sunt produse noi, adică se pot crea automat, trec doar odată prin program . adică întrare și ieșire.
Se pot crea codurile automat , și eu când le facturez le pot selecta direct din import poziții ( csv. excel, etc.)

oncescus529

#30 Mesaj de oncescus529 »

Buna ziua! La o factura de cereale cu taxare inversa (cota 9%) apare la client cu taxare inversa dar cu cota cu cota normala 19%. Eu nu am avut unde sa pun cota de tva aferenta operațiunii de taxare invesa ca nu te lasă programul si o menționez la alte informații. Si daca clientul modifica cota(corectează cota) il atenționează ca noua cota este eronata.
Ce trebuie sa fac la următoarele facturi cu taxare inversa sa nu se mai întâmple așa ceva.

Scrie răspuns