Profit Cab.Ind.Avocat.

Chestiuni specifice programului SAGA PS
hotoiud372

Profit Cab.Ind.Avocat.

#1 Mesaj de hotoiud372 »

1 . -Ptr. linistea mea si ptr a mai invata ceva de la colegii experimentati am si o nelamurire:
in anul 2006 pierdere Xlei
in anul 2007 profit Nlei
exista in conta la PFA termenul de : "pierdere de recuperat din anii precedenti " ???
2 . - In Registrul Inventar se trec pozitiile cu intrari in cursul anului de ob.inventar (la dat de intrare) sau se complecteaza la sfirsit de an alaturi de pozitiile din ani precedent (odata cu inventarul obligatoriu) mij.fixe+ob.inv.
Cum pot eu face casarea (procesul verbal) din Saga a ob.inv.existente la sfirsitul anului2006 si "aruncate " in 2007.....-reviste de specialitate , indrumare , dictionare etc......?

apetrem

#2 Mesaj de apetrem »

1. Da, pierderea fiscală anuală se reportează pe următorii 5 ani, art. 80 CF.
2. Registrul inventar se completeaza la data intrarii/iesirii fiecarui bun.
Pv de casare se afla la alte operaţii cu stocuri.

hotoiud372

#3 Mesaj de hotoiud372 »

Eu ma refer la SagaPS care nu are partea de stocuri.
Deci partea cu "pierdere fiscala din anii precedenti" e valabila si la Persoane Fizice Autorizate (Cabinet de Individual Avocatura ) ??

tomac

#4 Mesaj de tomac »

1.Puteți folosi SAGA S, doar pentru evidența stocurilor.
2.Marian, v-a răspuns și v-a indicat exact articolul din codul fiscal. Măcar din politețe față de cel ce vă răspunde, pe viitor, încercați să consultați codul fiscal la articolul indicat pentru a vedea exact la ce se referă, dacă nu-i dați credit direct celui ce vă răspunde. Art.80 din codul fiscal este parte a titlului Impozit pe venit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

hotoiud372

#5 Mesaj de hotoiud372 »

Imi cer scuze colegiilor care ne ajuta cu raspunsuri la "neconostiintele" mele dar am fost dezorientat de raspunsul cu "alte operatiuni cu stocuri" care la SagaPS nu se regaseste!!!! apetrem sper sa accepti scuzele mele !!!!!! nu trebuie sa fie un motiv de supare daca cei mai putin cunoscatori ( deci EU) nu inteleg din prima solutiile-raspunsurile voastre !!!

Scrie răspuns