diminuare Raport Z cu valoarea bonului fiscal aferent fact.
-
diminuare Raport Z cu valoarea bonului fiscal aferent fact.
Am emis o factura pe care am incasat-o cu bon fiscal.
Raportul Z din ziua respectiva cuprinde o singura vanzare, si anume factura respectiva.
Am facut urmatoatrele:
Am incasat facura cu bon.
Daca inregistrez Raportul Z din ziua respectiva, diminuindu-l cu valoarea bonului fiscal aferent facturii respective, inseamna sa aiba valoarea 0, si nu apare in Registru de Casa.
Cum tb. sa procedez?
Raportul Z din ziua respectiva cuprinde o singura vanzare, si anume factura respectiva.
Am facut urmatoatrele:
Am incasat facura cu bon.
Daca inregistrez Raportul Z din ziua respectiva, diminuindu-l cu valoarea bonului fiscal aferent facturii respective, inseamna sa aiba valoarea 0, si nu apare in Registru de Casa.
Cum tb. sa procedez?
-
Re: diminuare Raport Z cu valoarea bonului fiscal aferent fa
Da, se diminuiaza raportul z cu valoarea facturii pentru care s-a emis bon fiscal, deci se inregistreaza factura separat cu incasare din z-etul zilnic si diferenta pe bon fiscal (z) cu incasarea ramasa.
-
Este adevarat, dar in cazul in care valoarea Z-ului este egala cu valoarea bonului fiscal aferent facturii, ( adica in ziua x am operat prin casa de marcat o singura factura pe care am incasat-o cu bon fiscal) diminuindu-se Z-ul, ramane valoarea zero . Eu am incasat factura cu valoarea bonului fiscal, iar la IESIRI am bagat Z-ul cu valoarea 0. Astfel Z , fiind 0, nu imi apare in Registrul de casa din ziua respectiva, dar imi apare in Jurnalul de Vanzari cu valoare 0.
Nu stiu daca e corect, dar alta varianta nu am stiut.
Nu stiu daca e corect, dar alta varianta nu am stiut.
Va rog daca puteti sa ma ajuati cu urmatoarea: incasarile sunt si cu factura si cu bon fiscal.
Cum pot daca e posibil sa verific total incasare pe ziua respectiva , fara sa ies din meniul "iesiri" si sa intru in reg de casa.
Multumesc
k
Cum pot daca e posibil sa verific total incasare pe ziua respectiva , fara sa ies din meniul "iesiri" si sa intru in reg de casa.
Multumesc
k
ai un buton rosiatic sus in bara de mediu in fereastra de iesiri, filtrezi pt ziua respectiva iar langa acel buton ai un buton care seamana cu o imprimanta, apesi pe el si o sa vezi totalul sumelor din ziua respectiva
Multumesc frumos
-
Re: diminuare Raport Z cu valoarea bonului fiscal aferent fact.
Buna ziua!
Doresc sa va intreb, cand emit o factura si e achitata cu bon fiscal, stiu ca scad valoarea din totalul "z"-ului. Dar nu stiu unde sa pun nr. de bonuri , ca sa imi apara la factura in dreapta (sus) , asa cum imi apare si la inchidere zilnica si la incasare cu pos . Sau nu trebuie sa scad si nr. de bonuri cu care sunt incasate facturile , sa las nr. de bonuri de pe "z"? ( in D394 sa imi apara exact nr de bonuri ca si pe raportul lunar)
Doresc sa va intreb, cand emit o factura si e achitata cu bon fiscal, stiu ca scad valoarea din totalul "z"-ului. Dar nu stiu unde sa pun nr. de bonuri , ca sa imi apara la factura in dreapta (sus) , asa cum imi apare si la inchidere zilnica si la incasare cu pos . Sau nu trebuie sa scad si nr. de bonuri cu care sunt incasate facturile , sa las nr. de bonuri de pe "z"? ( in D394 sa imi apara exact nr de bonuri ca si pe raportul lunar)
Treceti nr.de bonuri-totale- la inregistrarea ,,Z".
-
sa inteleg ca valoarea "z" se diminueaza cu valoarea bonului aferent facturii , dar nr de bonuri nu se diminueaza . Multumesc !