compensare zile lucrate in zi libera

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
petrescum244

compensare zile lucrate in zi libera

#1 Mesaj de petrescum244 »

Buna seara!
Cine ma poate ajuta: legat de compensarea zile de sarb.legala
Intampin o problema legata de pontaj, vizavi de statul de plata! Am un salariat care a lucrat in ziua de 24.01.2024 8 ore, si vrea recuperare in luna februarie(pe baza de cerere).
Prima problema ar fi: -in luna ianuarie in pontaj trebuie sa apara pe 24.01.2024 prezenta,si in stat sa nu i se plateasca ziua, iar in februarie in pontaj sa apara ca zi de recuperare, si sa i se plateasca ziua?
In pontaj cum se trece ziua de recuperare??? Nu apare nici unde 8 ore recuperare.

tomac

Re: compensare zile lucrate in zi libera

#2 Mesaj de tomac »

Prima problemă - da, trebuie să apară în pontaj și trebuie să i se plătească ziua lucrată. I se plătește normal 100%. Dacă nu primea liber i se plătea ziua plus o indemnizație compensatorie egala cu 100% din salariul cuvenit pentru acea zi. Cu alte cuvinte i se plăteau dublu acele lucrate în zi liberă.
A doua problemă - se trece zero la ore lucrate - ziua se plătește.
Evidența orelor lucrate exact asta este o evidență a orelor, orele se exprimă în cifre nu altfel. Așa că dacă nu a lucrat i se trec zero ore lucrate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

petrescum244

#3 Mesaj de petrescum244 »

Deci sa inteleg daca in luna ianuarie, apare platita cu un nr.de 168 ore(adica cu 8 ore in plus lucrate in ziua de 24.01),fata de 160 ore cat are luna anuarie nu i nici o problema
.Iar in februarie cand a efectuat recuperarea o voi plati cu toate orele din luna 168 ore, ca si cand a fost prezenta.Diferenta face doar pontajul.
Sper ca am inteles bn.!! Cu respect, va multumesc din suflet ptr.lamurire si va urez o zi buna!!!!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Da.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns