Constituirea provizionului nu are nicio legatura cu deblocarea partiala a garantiei retinute. In functie de conditiile din contract, poti sa constitui garantie de bun executie sub forma unei polite de asigurare, fara blocare de bani. In acest caz, nu constitui provizion?
Garatie de buna executie constructii
Re: Garatie de buna executie constructii
Eugen Pintea
Re: Garatie de buna executie constructii
@pintea: consider ca deja am alocat prea mult timp acestui subiect : este vorba strict de GBE pentru lucrarile de constructii care stau blocate 100% doar pana la semnarea procesului verbal de terminare a lucrarii-deci cateva luni maxim, connstitui provizion troimestrial, nu platesc 16% impozit strict la valoarea provizionului, apoi la deblocare le fac venit impozabil prin desfintare provizion la nivelul sumei GBE deblocate si e o munca in plus pentru mine contabil, nu ca ii fac eu o mare favoare administratorului societatii, doar ii aman plata impozitului pe profit (cum sa nu aiba legatura constituirea provizionului cu deblocarea garantiei?! Am primit banii prin deblocare GBE, anulez provizionul 70% din cel constituit), iar in cazul politei de asigurare, crezi ca asiguratorul iti face tie polita fara dobanda, doar asa ca esti tu simpatic?!
Eu am lucrari de foraj constructii , cu GBE, dar pe perioada cat a fost micro nu am constituit provizioane, pana in 2016 da, am constituit trimestrial ca era platitor de impozit pe profit: eu vorbeam strict dpdv fiscal micro vis-a-vis de imp.pe profit.
Nu e obligatoriu constituirea de provizioane, asa ca nu e gresit sa nu coinstitui provizioane.
O zi buna,
Eu am lucrari de foraj constructii , cu GBE, dar pe perioada cat a fost micro nu am constituit provizioane, pana in 2016 da, am constituit trimestrial ca era platitor de impozit pe profit: eu vorbeam strict dpdv fiscal micro vis-a-vis de imp.pe profit.
Nu e obligatoriu constituirea de provizioane, asa ca nu e gresit sa nu coinstitui provizioane.
O zi buna,