Eroare import E-factura

Posteaza aici informatii despre erorile care ti-au aparut.
stanciuv90

Eroare import E-factura

#1 Mesaj de stanciuv90 »

Buna ziua!
Am semnalat unui furnizor faptul ca factura acestuia, emisa in 16.01.2024, nu apare in SAGA la ”Import e-Facturi primite”.
Furnizorul mi-a trimis index de incarcare cu succes a facturii lui.
1.Unde pot verifica acest index?
2. SAGA este actualizat chiar astazi 17.02.2024, la Configurare in e-Factura este trecut termenul de 60 de zile si totusi nu vad acea factura din 16.01.2024 (nici cu 30 de zile nu vad!). Trebuie sa mai fac eu vreo configurare diferita la program?
3. https://www.anaf.ro/uploadxml/ aici cand intru si folosesc XML-ul primit de la furnizor pot descarca factura PDF, ceea ce inseamna ca furnizorul a transmis factura. Exista vreo posibilitate de a vedea aceasta factura pe site-ul ANAF?
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri. :shock:

tomac

Re: Eroare import E-factura

#2 Mesaj de tomac »

Semnalați problema la SAGA, atașând o salvare a bazei de date și a indexului respectiv. În mod normal la 60 de zile perioadă de interogare ar trebui să fie vizibilă factura.
Totuși, acel link de la ANAF nu arată că o factură a fost sau nu trimisă ci transformă un XML în pdf. Așa că nu înseamnă defel că a trimis factura. Înseamnă doar că are un XML pentru acea factură.
Puteți verifica manual în SPV pe e-Factura - Facturi primite dacă acel index este corect și reflectă o factură primită de dvs.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

cernatescut

#3 Mesaj de cernatescut »

Buna ziua! Intampin si eu o problema la importul din e-factura, in sensul ca selectez toate facturile de importat, le importa, dar nu dispar din facturi primite. De fiecare data stau o gramada sa se incarce pentru care de incarcat tot, din ianuarie in coace. Ce pot face? Multumesc!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

După import trebuie să le validați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

lungus681

#5 Mesaj de lungus681 »

Buna ziua. Eu intampin o alta problema legata de e-factura: nu pot descarca facturile primite de la un furnizor care opereaza in NextUp. Mesajul pe care-l primesc cand apas butonul de descarcare, este: "Eroare XML e-Factura. Contactati furnizorul programului care a emis documentul". Furnizorul mi-a spus ca la ei este totul in regula, facturile apar transmise cu index de incarcare, ei verificand si in SPV-ul lor, iar fisierele PDF se pot deschide. Pana pe la jumatatea lui februarie, nu am avut probleme cu descarcarea facturilor de la furnizorul respectiv, in schimb acum nu le mai pot descarca nici pe cele pe care le descarcasem deja.

septimiuv

#6 Mesaj de septimiuv »

Redescarcă și reinstalează ultima actualizare.

lungus681

#7 Mesaj de lungus681 »

Am reinstalat-o, si tot nu functioneaza ...

septimiuv

#8 Mesaj de septimiuv »

Are ceva informații aiurea prin xml. Trimite xml-ul la Saga pe mail.

Scrie răspuns