OBLIGATIA DEPUNERII COPIE OP COMISION LA ITM

paturcai

OBLIGATIA DEPUNERII COPIE OP COMISION LA ITM

#1 Mesaj de paturcai »

Incepand cu luna Decembrie - halal cadou! - AVEM OBLIGATIA depunerii O DATA CU STATUL DE PLATA si a DOVEZII ACHITARII comisionului catre ITM.
Se impun cel putin 2 chestiuni:
- Daca nu depun si dovada nu-mi mai primeste STATUL?
- Daca am achitat tot anul dar la explicatie plata am scris doar: Comision ITM, ma crede ca am platit acest comision pe tot anul?
- Si a treia problema: de ce sa depun dovada platii la Statul de plata daca depun si Declaratia fiscala? Declaratia fiscala se duce teoretic in contabilitate iar dovada nu trebuie sa ajunga impreuna cu declaratia tot la contabilitate?
Hai ca m-am si enervat!
Un obraznic care sunt asta sunt!
Vorba lui IrimiaM.
Dovada este aici:
Incepand cu data de 01.12.2008 statele de plata a drepturilor salariale, la depunere, vor fi insotite de copia ordinului de plata a comisionului datorat conform legii.
Statele de plata nedepuse pe lunile restante vor fi insotite obligatoriu de copiile ordinelor de plata ale comisionului datorat conform legii.

Va multumim pentru intelegere

http://www.itmbucuresti.ro/
(COMUNICAT)
Plangeti ochi si suspinati inimi!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Nu există bază legală pentru așa ceva. Dar, fiind vorba de ITM, nu mă miră. Aceștia au un stil propriu de a interpreta princiipile de drept. Unul din acestea spune că ceea ce legea nu prevede este permis. Și ei procedează în acest context uitând însă că e vorba de cel ce aplică legea nu cel ce controlează aplicarea ei. O astfel de măsură nu are suport legal ci este o măsură mai mult cu carater administrativ.
Din păcate, în domeniul reglementării activității celor de la ITM în ceea ce privește relația cu contribuabilii, există un adevărat vid legislativ. Spre exemplu dacă merg la ei să le depun statele de plată și ei mă refuză, nejustificat, nu am cum să i le trimit. Dacă i le trimit prin poștă cu recomandare de primire și nu mi le primesc, iarăși nu am ce să fac, întrucât nu există o procedură legală în acest caz. Așa că se profită de acest vid legislativ și fac "ce vor mușchii lor". Din păcate!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Sunt de acord cu cele spuse de TomaC.
De exemplu la noi colega merge la ITM cu statul de plata, si tot ii cer copie dupa documentul de plata a comisionului, dar in fiecare luna.
M-am cam revoltat si am sunat pe una dintre doamne pe care o stiu si eu de la ITM, si am intrebat-o de temei legal, la care raspunsul a fost ca nu este un temei legal.
Sincer am invatat un lucru in ultimul timp in ceea ce priveste institutiile publice, ca in cazul in care se cer lucruri in plus din start incep cu "Totusi care este actul normativ ca reglementeaza acest lucru?", la care dintr-o data (de obicei) nu se mai cere nimic in pluc.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

De altfel la Satu Mare (asta era intr-o perioada, acum nu mai stiu daca e valabil), in cazul in care ai vrut sa ridici carnetul de munca sa faci o copie dupa el trebuia sa intocmesti un fel de cerere, cerere care era un document intern de-a lor care nici macar nu se putea "scoate din institutie" sa faci o copie.
Iar in aceasta cerere ti se cereau date de identificare, dar si date informative cum ar fi salariul :D.
La fel am procedat cum am facut mai sus si dupa putin timp a aparut si domnul jurist care dupa cateva momente intre patru ochi cu colega ei a plecat. Si dintr-o data nu mai era obligatoriu intocmirea cerere, dar cu textul de "dar sa-mi aduceti inapoi cat mai repede".
ITM chiar aduce niste reguli de-a lor ca iti vine sa dai cu capul de perete.

tabacariue

#5 Mesaj de tabacariue »

offfff!itm
in orasul meu,mereu mergi la itm......cam dus fortat,pot sa va spun ca la noi,mereu s-a cerut copie dupa dovada platii,iar de la inceputul anului 2007 nu mai accepta decat plata lunara.eu platisem la 5 firme pe primul trimestru si nu au vrut sa-mi primeasca statele,m-am dus in aprilie si acelasi raspuns"plata comisionului sa fie lunar,cum e afisat la intrare,potrivit regulamentului intern"si drept va spun am reusit sa depun acele minunate state pe 3 luni,dupa ce am mers in audienta la inspectorul sef,care m-a informat sa fac o recapitulatie la fiecare firma si sa spun sumele din cele 3 luni.multe drumuri,imulte cozi.......si la contractele de ale asociatilor unici la noi e frumos......chiar nu mai spun,ca deja nu mai am curaj sa ma duc maine cu declaratiile.
de asta am o deosebita placere sa merg la ei.

balazse

#6 Mesaj de balazse »

tabacariue scrie:offfff!......chiar nu mai spun,ca deja nu mai am curaj sa ma duc maine cu declaratiile.
Poti sa depui declaratia online, ca sa nu stai si acolo la rand.
La noi ajunge daca din 3 in 3 luni le duci declaratia (cel depus online).

hotoiud372

#7 Mesaj de hotoiud372 »

Daca plata o fac pe 20 ale lunii iar, declaratia + statele vreau sa le depun mai devreme de 20 ptr. a scapa de acele cozi si timp pierdut ce fac ? Ne ingramadim toti dupa data de 20 ...ca patronu nu vrea sa plateasca decit >>cit mai tirziu (de! daca nu au scos "ariciu" din buzunar) :evil:

badoid354

obligatia depunerii copie op comision itm

#8 Mesaj de badoid354 »

e abuz in serviciu (c.p.), in toata regula. si la sanatate se procedeaza la fel.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

"Sa bat in lemn", ca la Satu Mare intr-o perioada se mai cerea copie dupa documentul de plata, dar deja de o perioada buna (vreo 2 ani) nu se mai cere.
Adica legea imi permite sa depun declaratia pana in 25, la fel sa si platesc. Eu pot declara in 5 ca voi plati suma declarata, atunci de ce ma obliga sa depun copie dupa documentul de plata. In cazul in care nu s-a intamplat asa fac declaratie rectificativa. La declaratia ITM se poate face usor rectificativ, la sanatate e mai greu.

ciobanui711

#10 Mesaj de ciobanui711 »

La Brasov ne cere de cativa ani copie dupa op, iar daca vrei sa platesti cu chitanta, pana in 10 lei, parca, trebuie sa stai la niste cozi interminabile. Pe langa asta ne cer (se pare ca numai la unele firme) statul de plata pe discheta...ei de ce sa mai munceasca...vor totul pe tava.

balazse

#11 Mesaj de balazse »

Cum adica statul de plata sub forma electronica? pentru ce? au preferinte si de format (dbf, xls, pdf)?
Iar despre limitari la incasare sincer n-am auzit pana acum. :D

ciobanui711

#12 Mesaj de ciobanui711 »

DBF sau EXCEL. Asa il prefera. Da aici este limita de suma, nu mai stiu exact cat este, ca nu am mai platit de mult cu chitanta, parca era 10 lei.

ciobanui711

#13 Mesaj de ciobanui711 »

Asta ca sa nu mai spun ca ne tinem noi cartile de munca, la firma. Deci ei ce mai fac???

balazse

#14 Mesaj de balazse »

Pai, incaseaza 0.25% comision ITM, te verifica daca inregistrezi bine in carte de munca, inregistreaza contracte, acte aditionale, dispozitii de desfacere de contract de munca, cred ca mai vizeaza si ei cartea de munca dar asta nu-i precis, precum si alte lucruri. :D
Dar nu mi se pare normal sa aduca fiecare reguli cum le plac lor, exemplu ca te obliga sa depui copie dupa documentul de plata.

paidolat181

#15 Mesaj de paidolat181 »

La caras Severin cer de un an copie dupa actul de plata al comisionului.
"Curat murdar!" :evil:

Scrie răspuns