inregistrare contract vanzare-cumparare ca factura?!
inregistrare contract vanzare-cumparare ca factura?!
am contabilitate in partida dubla, dar sunt unitate de cult, prin urmare nonprofit si neplatitor de tva. am cumparat pe baza unui contract de vanzare-cumparare o camioneta. Am platit camioneta prin banca, dar cum operez intrarea ptr. ca n-am factura? 

Puteți fie să înregistrați acea intrare prin ecranul intrări și să adăugați vânzătorul în tabela de furnizori chiar dacă e o persoană fizică, sau puteți opera intrarea prin articole contabile. Avantajul operării prin Intrări este dat de faptul că veți putea lista NIR pentru respectiva intrare. În oricare din cazuri mijlocul fix se va adăuga distinct în tabela de Imobilizări prin operații-Imobilizări.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
NU!chmarae99 scrie:logic ar fi sa-l trec la furnizori, nu?!
Logic ar fi sa-l trec la creditori diversi. Furnizorul este acea entitate care se ocupa in mod frecvent cu astfel de operatiuni: vanzari.
Daca la vanzare de activ fix la un tert consider cumparatorul un debitor divers, pe cale de consecinta, la cumpararea de la un tert a unui activ fix folosesc contul de creditori diversi: 461.
Adica il trec la INTRARI dar cand creez CUMPARATORUL nu folosesc contul 401 ci contul 461. In rest asa cum spune TomaC.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!