FACTURI CLIENTI

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
lupulescug676

FACTURI CLIENTI

#1 Mesaj de lupulescug676 »

Am doua facturi de vanzare marfa din luna mai si luna septembrie,doi clienti diferiti. Acesti clienti au achitat marfa,dar li s-a dat bon fiscal ,nu chitanta.Eu nu am mai inregistrat aceste bonuri fiscale,ca si cum clientii mi-ar fi achitat marfa.Acum imi apar neachitati.C
e sa fac?

cretum

#2 Mesaj de cretum »

Daca s-a eliberat bon fiscal ptr. acea factura nu o mai inregistrezi fiind prinsa val. in raportul zilei respective. Scrii pe fact. nr, de bon si gata.

lupulescug676

#3 Mesaj de lupulescug676 »

Da ,asta stiu acum
Dar atunci nu s-a trecut pe facturabonul.Sau mie imi apr acesti clienti debitori doar la situatie clienti?
Incasarea apare in raportul fiscal.Eu asta vroiam sa intreb ,daca imi raman in evidenta ca neachitati

cretum

#4 Mesaj de cretum »

Dai jos facturile de la iesiri si atunci se rezolva.

lupulescug676

#5 Mesaj de lupulescug676 »

Adica?

cretum

#6 Mesaj de cretum »

Te duci la iesiri te postezi pe factura respectiva ,o devalidezi si o stergi pur si simplu.

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Eu gandesc asa:
Daca sterg acea factura ma aflu intr-o situatie cel putin ciudata: Declaratia semestriala recapitulativa nu va mai prinde acea factura si ma vad cu oraganele peste mine.
Exista o situatie de compromis:
Admitem urmatorul exemplu:
Vand pe factura si pe bonuri fiscale si unele facturi le incasez cu bon fiscal prin casa.
Totalul monetarului arata asa la sfasitul unei zile: 1.320,16 lei in care sunt incluse de-a valma facturi si vanzare cu bon fiscal. Admitem ca am 1 factura catre 1 firma in valoare de 132,50 lei.
Trec in SAGA la IESIRI astfel:
Din total monetar scad cei 132,50 lei care reprezinta acea factura si pentru ziua respectiva voi avea astfel:
- Vanzare amanunt (1320,16-132,50) = 1.187,66
- Vanzare catre firma 132,50 lei
TOTAL vanzari = 1.187,66 lei+132,50 lei = 1.320,16 lei

Cumparatorul meu va trece cu siguranta factura in jurnalul de cumparari si o va trece in declaratia semestriala recapitulativa. Daca eu nu o trec inseamna ca ii voi face un rau cumparatorului prin omitere.
Declaratia recapitulativa semestriala este pentru a preda la FISC documentele (cea mai mare parte a lor) care dau dreptul de deducere a TVA.
Asa gandesc eu......
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

paidolat181

#8 Mesaj de paidolat181 »

Pentru persoane juridice se emite factura si chitanta, pentru persoanele fizice bon fiscal si la cererea acestora se poate emite si factura.
In cazul in care totusi ai emis bon fiscal ptr o persoana juridica si i-ai emis si factura inregistrarea vanzarii se face pe baza bonului fiscal fara a opera factura la clienti, iar cumparatorul nu are voie sa declare factura in situatia semetriala, fiind achitata cu bon fiscal, o trateaza ca si in cazul bonurilor de benzina.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Nu sunt de acord cu tine PaidolaT181 in ceea ce priveste afirmatia:
iar cumparatorul nu are voie sa declare factura in situatia semetriala, fiind achitata cu bon fiscal, o trateaza ca si in cazul bonurilor de benzina.
la o adica cum sa deduci TVA-ul de pe bon daca nu este combustibil? o poti deduce doar de pe factura din cate stiu eu.
Mi se pare mai buna modul propus de PaturcaI.

paidolat181

#10 Mesaj de paidolat181 »

balazse scrie:Nu sunt de acord cu tine PaidolaT181 in ceea ce priveste afirmatia:
iar cumparatorul nu are voie sa declare factura in situatia semetriala, fiind achitata cu bon fiscal, o trateaza ca si in cazul bonurilor de benzina.
la o adica cum sa deduci TVA-ul de pe bon daca nu este combustibil? o poti deduce doar de pe factura din cate stiu eu.
Mi se pare mai buna modul propus de PaturcaI.
Introduci datele din factura in contabilitate pentru a evidentia TVA-ul (si al deduce) doar ca nu raportezi factura in declaratia semestriala. Pentru asta eu selectez la intrari ca tip B si astfel nu mi-o preia in raportarea respectiva (D394). Din moment ce a emis bon fiscal, vanzatorul evidentiaza vanzarea in contabilitate pe baza raportului zilnic si nu a facturii (in mod normal), situatie in care factura nu mai apare in declaratia lui semestriala, daca eu o introduc la mine ca si cumparator, atunci o sa apara diferente intre cele doua declaratii respectiv intrea cea a vanzatorului si cea a cumparatorului.

apetrem

#11 Mesaj de apetrem »

In D394 se raporteaza TOATE facturile ce cuprind livrari catre persoane impozabie.
Nu exista nici o exceptie.
Vedeti OMFP. 702/2007.

Scrie răspuns