format monetar

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
baditam593

format monetar

#1 Mesaj de baditam593 »

as propune daca se poate ca la editarea monetarului sa avem posibilitatea , ca si la facturi , sa alegem formatul(A4 sau A5)

baditam593

#2 Mesaj de baditam593 »

nu isi exprima nimeni o parere?

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Bine.
Imi exprim eu:
La ce ne-ar folosi un monetar format A4 sau A5 la alegere?
Am face economie la hartie, de acord. Dar cate sute de monetare tiparim lunar? Maxim 22-24, in rest?

Cu stima,
BaciuL
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

paidolat181

#4 Mesaj de paidolat181 »

poate vrea monetar "dublu-mixt" ..... in RON si ROL. ! :lol:
glumesc desigur, dar "paturcai" are dreptate...care ar fi avantajul?
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

balteanuc692

#5 Mesaj de balteanuc692 »

Am si eu o intrebare: cand emitem monetar? Nu atunci cand ridicam banii din casa? Si daca iau bani din casa de trei ori pe zi ca vine marfa si trebuie sa o platesc, nu emit 3 monetare? Si daca am 4 case de marcat, nu emit cel putin 12 monetare pe zi? :lol: Poate n-am inteles eu prea bine rolul monetarului... d-aia am pus aceasta intrebare.

teodorg133

#6 Mesaj de teodorg133 »

balteanuc692 scrie:Am si eu o intrebare: cand emitem monetar? Nu atunci cand ridicam banii din casa? Si daca iau bani din casa de trei ori pe zi ca vine marfa si trebuie sa o platesc, nu emit 3 monetare? Si daca am 4 case de marcat, nu emit cel putin 12 monetare pe zi? :lol: Poate n-am inteles eu prea bine rolul monetarului... d-aia am pus aceasta intrebare.
:oops: cu respect, dar MONETARUL este documentul prin care se DEPUN bani la casierie, nu se ridica.... si se face doar unul pe zi, la sfarsitul zilei cu incasarile din ziua resp.de la casa de marcat... :wink:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

monetarul se face cand se predau banii din casa, eu asa stiu.
presupunem ca am 3 casierii cu 3 casiere care incaseaza fiecare separat in locatii diferite. la sfarsitul zilei fiecare poate sa isi faca monetarul si sa predea banii pe proces verbal pt depunere la banca unei persoane imputernicite.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

balteanuc692

#8 Mesaj de balteanuc692 »

Asa. Si patronul vine pe la ora 12 si zice: da-mi bani ca sa platesc factura asta... si casiera ii da banii...nu emite monetar cu banii pe care ii da patronului? Si suma nu o scade la sfarsitul zilei din total vanzari dupa care face alt monetar cu suma ramasa? ( din Z?)

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Daca iti cere bani ii faci o dispozitie de plata, pe care ii scrii exemplu "avans ...", dupa care se deconteaza.
Daca iti deconteaza in aceeasi zi atunci poti sa rupi dispozitia si treci documentele in registru de casa.

balteanuc692

#10 Mesaj de balteanuc692 »

Ok. Si sa zicem ca ai pe Z (bonul de inchidere) 2500 RON. Pentu ce suma faci monetarul?

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Sumele introduse în sertarul casei sau scoase din sertarul casei, se introduc în casa de marcat ca intrări/ieșiri de sume. Procedura este permisă de toate casele de marcat.
Nu contează cît e total Z ca vînzare în acest caz, se va face monetar pe suma aflată în sertar dacă aceasta se depune la caserie.
Asta pentru că pe un Z poți avea vînzare de 5000 lei din care doar 100 lei încasați numerar.Restul pot fi încasați prin alte modalități (tichete, card, credit, etc)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balteanuc692

#12 Mesaj de balteanuc692 »

Cum se procedeaza la mine:

Casa dimineata e ZERO. Se introduce 100 RON, bani ce le zic fond rulment, maruntis si bat pe casa sume introduse si nu incas vanzari(aceasta suma nu apare pe Z in total vanzari). La ora 11 am incasari numerar 1.200 RON (vanzare marfa). La 11:15 vine marfa pe factura si chitanta in valoare de 1000 RON. O platesc din incasari. In casa mai am 200 incas vanzari si 100 fond rulment. Seara scot 100 RON, fondul de rulment si am vanzare totala pe Z 5.200 RON. Bani numerar mai am 4.200 RON. Fac monetar doar pe 4.200? Cum justific cei 1.000 cu care am platit marfa?

tomac

#13 Mesaj de tomac »

Suma de 1000 lei se bate în casa de marcat ca ieșire de sume. Pe Z va apărea valoarea vînzărilor și valoarea banilor în sertar.
Anexă la ceea ce listează casa de marcat este chitanța furnizorului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balteanuc692

#14 Mesaj de balteanuc692 »

Multumesc Toma. Si pt cei 1000 nu scot monetar, ok?

iarovoim

#15 Mesaj de iarovoim »

Justificarea sumei de 1000 lei este reprezentata de chitanta de la furnizor, apoi raportul casei de marcat de la final de zi va reflecta doar incasarile din vanzarea marfurilor.
Eu stiam ca sa abrogat obligativitatea introducerii/scoaterii la inceputul/sfarsitul zilei a fondului de rulment, precum si acel registru cu banii personali.

Încuiat