inregistrare incasari/plati

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
barbup

inregistrare incasari/plati

#1 Mesaj de barbup »

Am o problema ciudata! inregistrez in jurnalul de banca astfel:nr document;cont debit 5121.001,cont credit 4111...dau clic pe sageata si gasesc contul cautat de ex 4111.00133 cu denumirea MEDIAX, il selectez,completez suma incasata 2000 lei, apare butonul FACTURI dau clic pe coloana facturi si se deschide o fereastra "INCASARI CLIENTI DUPA FACTURI", caut la rubrica client (aici clientii sunt ordonati alfabetic) si imi apare denumirea clientului cautat Mediax cu codul 00062-in tabel se regasesc facturile inregistrate in sept, oct,in felul urmator:Nr factura, data, scadent,total,neachitat, achitat. Inregistrez suma incasata si pe ecran apare ATENTIE! CLIENTUL INCASAT ARE CONTUL 4111.0062, DORITI INLOCUIREA CONTULUI DIN ARTICOLUL CONTABIL? daca dau clic pe DA inregistrarea se efectueaza la alt client, daca dau clic pe NU inregistrarea se efectueaza la clientul Media x pe credit, si asa in 4111.00133 am inregistrari numai pe credit, cele de pe debit sunt ... nu stiu. in aer... in Meniul IESIRI apare inregistat la codul 00062 MediaX .Ce gresesc? si cum sa fac inregistrarile corect? Mentionez ca lucrez cu saga din iulie

balazse

#2 Mesaj de balazse »

Verifica la "clienti" daca la MEDIAX, ai 4111.00133 si nu cumva 4111.00062. Adica verifica ce ai in plan de cont si ce ai la "clienti".
De obicei trebuiesc introduse cu atentie furnizorii. O data salvat degeaba modifici deoarece nu se modifica concomitent si in plan de cont.
Exemplu: ai introdus o data la furnizori la 00062 Azur, dupa care l-ai denumit ulterior MEDIAX. La contul 401.00062 la "clienti" la denumire o sa-ti apara MEDIAX, dar in plan de cont va fi Azur.
Ultima oară modificat Mar Noi 25, 2008 8:03 am de către balazse, modificat de 2 ori în total.

barbup

#3 Mesaj de barbup »

Am verificat in Fisierul de Clienti: are codul 00062 si ii este asociat contul contabil 4111.00062. Cind vreau sa inregistrez incasarea in jurnalul de banca prin articolul 5121.001=4111...... il gasesc pe acest client la 4111.00133. Si mai am citiva in situatia asta, nu e singurul.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Ai verificat si in planul de cont, deoarece daca verifici doar la "clienti" nu ajunge.

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

asa cum a spus si balazse trebuie sa verifici si la clienti numele si analiticul si in planul de conturi, contul si numele clientului SA FIE ACELASI.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

barbup

#6 Mesaj de barbup »

Am verificat: in meniul FISIERE -CLIENTI are codul 00062 si atasat contul analitic 4111.00062, DAR in Planul de conturi acest client are contul 4111.00133. Nu inteleg cum s-a intimplat sa creez 2 conturi analitice pentru acelasi client, presupun de la preluare, ceva am gresit. Stie cineva un mod de rezolvare a acestei probleme? Planul de conturi nu se poate lista, ar fi mai usor de verificat, si de depistat aceste dubluri.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Planul de cont il poti lista cu putina indemanare in excel. In prima faza intri la plan de cont si apesi pe butonul de excel pentru export, dupa care stergi conturile in afara de cele de 401, 4111, dupa care aranjezi in asa fel sa iti iasa in pagina si listezi.
Ar fi bine sa verifici atat furnizorii cat si clientii daca tot ai inceput sa verifici.
Referitor la rezolvarea problemei poate ar fi cea de la "administrare" -> "intretinere baza de date" -> "avansat". Dar cum sa procedezi sa fie corect nu as stii sa-ti spun. Iti propun sa suni sau sa scrii un mail la cei de la Saga si sa-ti dea niste indrumari cum sa rezolvi problema. Orice ai incerca sa faci important este sa faci o salvare inainte de a incepe pentru siguranta.

barbup

#8 Mesaj de barbup »

Multumesc mult. Voi trimite un mail la firma, poate de data aceasta ma voi face inteleasa. Dar nu inainte de a-mi verifica toti furnizorii si clientii ca sa stiu care sunt dublati.

bolbai

#9 Mesaj de bolbai »

Problema aceasta s-a ivit cel mai probabil datorita faptului ca la crearea analiticelor in balanta de preluare, nu s-au creat ulterior si furnizorii in planul de conturi.
Ioana B

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Și eu cred la fel. Încercați să refaceți preluarea de date. Intrați la Configurare societăți și devalidați preluarea datelor apoi preluați-le corect. De asemenea verificați și concordanța între denumirea furnizorilor din tabela Furnizori și denumirea acestora din planul de conturi.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

nicolaem835

#11 Mesaj de nicolaem835 »

balazse scrie:Ai verificat si in planul de cont, deoarece daca verifici doar la "clienti" nu ajunge.
neaparat du-te si in planul de conturi(fisiere,plan de conturi,conturi analitice) si fa moificarile,deoarece sigur ai gresit cind a-i initializat clientul(te-ai grabit ) acum faci corect in planul de conturi sau in initializare clienti,bineinteles cu clik pe modificare!succes

barbup

#12 Mesaj de barbup »

Nu am reusit sa rezolv aceasta problema. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti exact ,pas cu pas ce trebuie sa fac pentru a corecta, intrucit am facut deja inregistrari pe perioada 07-11. IN MENIUL FISIERE (stinga sus -ecran program) , FURNIZORI, in coloana coduri este 00071, denumirea TNT , Cont analitic 401.00071 si in PLANUL CONTABIL furnizorul TNT se regaseste la contul 401.00162, si in acelasi Plan contabil la 401.00071 este un alt furnizor. Adica este un ghiveci!!! Se poate rezolva aceasta preoblema?

barbup

#13 Mesaj de barbup »

Daca trimit baza de date la Saga se rezolva?

tomac

#14 Mesaj de tomac »

Nu cred. Este o problemă generată de culegerea eronată a datelor și nu o problemă generată de program.
Puteți rezolva această problemă.
Soluția este simplă:
1. Faceți o salvare de siguranță a datelor
2. Modificați, manual, denumirea furnizorilor în Fișiere-Plan conturi în așa fel încât aceasta să fie aceiași cu cea din Fișiere-Furnizori
3. După ce terminați, intrați la Administrare - Configurare societăți, apăsați butonul "Preluare date contabile" și devalidați preluarea datelor.
4. Modificați sumele preluate la furnizori, introducând sumele la analiticele corecte de după modificarea denumirii acestora în planul de conturi.
5. După ce terminați de modificat, revalidați datele.

V-am scris și anterior-refaceți preluarea datelor. Ceea ce v-am scris mai sus vă va ajuta să refaceți această preluare.
Oricum citiți cu atenție și helpul programului legat de partea de preluare a datelor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

barbup

#15 Mesaj de barbup »

Multumesc TomaC ! voi incerca asa, sper sa reusesc!

Scrie răspuns