Taxa radio !!!
Taxa radio !!!
Am primit de la radio difuziunea romana o "somatie" cum ca societatea care isi are sediul social intr-un apartament -cu contract de comodat- ar trebui sa plateasca o suma de ..pt. anii,2007- 2008. A mai avut cineva acesta situatie...??? Avand in vedere ca factura de la electrica este pe persoana fizica... 

Conform legii in vigoare fiecare societate comerciala este obligat la plata taxei radiodifuziune si televiziune. Daca ai contract cu Electrica atunci il ai in factura, daca nu-l ai atunci trebuie sa platesti separat.
Faza este ca pana acum nu au avut o evidenta clara (din cate am inteles cei de la Curtea de Conturi l-au luat la rost) asa ca acum trimit facturi proforma la toata lumea, lista obtinand de la Registrul Comertului. Daca ai platit si atunci iti trimit hartie, si trebuie sa-i suni sa corecteze in "evidenta" lor.
Faza este ca pana acum nu au avut o evidenta clara (din cate am inteles cei de la Curtea de Conturi l-au luat la rost) asa ca acum trimit facturi proforma la toata lumea, lista obtinand de la Registrul Comertului. Daca ai platit si atunci iti trimit hartie, si trebuie sa-i suni sa corecteze in "evidenta" lor.
-
Domnilor...ce am primit toti au fost niste instiintari de plata. Vorba cuiva..."poate "musca " cativa si platesc. Si...ce trecem la explicatie???"C/V instiintare de plata...."????????? Oare nu avem nevoie de facturi?, de contracte intre parti ? Sau daca e Radio Romania platim si daca ne instiinteaza pe biletele?
I have a bad feeling about that......
Legea care este trecuta pe acele instiintari nu face vorbiri de existenta unui contract intre parti ci este o taxa pur si simplu (asimilata daca vreti sa fortam nota) unui impozit local.
Ce, pentru plata unui impozit local am contract? O sa spuneti ca aceasta taxa este prevazuta in Legea Bugetului....
Spuneti-mi, ca eu va ascult! Altii nu!

Ce, pentru plata unui impozit local am contract? O sa spuneti ca aceasta taxa este prevazuta in Legea Bugetului....
Spuneti-mi, ca eu va ascult! Altii nu!

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
deci, daca trece prin parlament o lege care iti da dreptul sa colectezi o taxa esti baiat destept. Mai iei un destept pe langa tine care se obliga sa instiinteze si sa " dea cu biciul" si care percepe si el un procent din sumele incasate (ca asa e in tenis - oare cit e %,.....cit e "halatul?"). Si noi trebuie sa platim.Avand in vedere ca in 2009 "punguta" statului va fi din ce in ce mai goala la ce alte taxe impuse sa ne asteptam. Eu nu platesc .
-
Taxa radio
Din exces de zel, "mincatorii de taxe", au trimis instiintari de plata firmelor abia infiintate(ex.sept.2008), cu specificarea perioadei de plata 2006-2008.Mare-i nevoia lor.... 

Ia cițitți și aci: http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=466 că s-a discutat și răsdiscutat. Cine a inițiat topicul de pe acel forum se pare că s-a documentat serios în legătură cu acest subiect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Se pare ca a aparut o raza de speranta in problema taxei R-TV... pe avocatnet.ro, urmarind link-ul http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=14474 se pot afla amanunte