refacere balante
refacere balante
de anul trecut de la neplatitor de tva am trecut la platitor de tva.Am descarcat gestiunea fara sa tin cont de contul 4428.pot face modificari acum ptr a reveni la stocul de marfa pe care il am?Mentionez ca acum stocul din balanta nu este acelasi cu stocul real din magazin,este mai mare in balanta.Cum dau explicatii in cazul unui control la firma ptr modificarea balantelor?Trb sa depun declaratia 101 din cate am inteles.Ce se intampla cu bilanturile de la 31.12.2007 si 30.06.2008?totul se regleaza acum la 31.12.2008?va rog sa ma sfatuiti ce pot face!Multumesc
Nu balantele sunt nenorocirea, ci bilanturile.
Balanta este obligatorie cel putin o data pe an. In rest..... cum iti este norocul.
Acum fiecare contabil - depinde de tupeul pe care-l are - decide daca va face cunoscuta aceasta situatie depunand rectificative sau daca va face aceasta corectie anul acesta lasand ca totul sa vina de la sine.
Eu as cantarii implicatiile pe care le produc rectificativele si toata tevatura legata de corectii si as judeca asa: Am adus vreun prejudiciu Bugetului de Stat? Daca nu, si rezulta ca eu i-am dat bani in plus (am avut un cost al marfii mai mic) atunci fac corectia acum, daca am platit mai putin decat se cuvenea atunci ...ma predau!
Pentru bilanturi nu exista RECTIFICARI deci raman asa cum sunt.
Balanta este obligatorie cel putin o data pe an. In rest..... cum iti este norocul.
Acum fiecare contabil - depinde de tupeul pe care-l are - decide daca va face cunoscuta aceasta situatie depunand rectificative sau daca va face aceasta corectie anul acesta lasand ca totul sa vina de la sine.
Eu as cantarii implicatiile pe care le produc rectificativele si toata tevatura legata de corectii si as judeca asa: Am adus vreun prejudiciu Bugetului de Stat? Daca nu, si rezulta ca eu i-am dat bani in plus (am avut un cost al marfii mai mic) atunci fac corectia acum, daca am platit mai putin decat se cuvenea atunci ...ma predau!
Pentru bilanturi nu exista RECTIFICARI deci raman asa cum sunt.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
stiu ca nu exista restificare ptr bilanturi.deci sfatul este sa refac totul si sa fac bilantul la 31.12.2008 cu rectificarile facute.Multumesc ptr raspuns.Voi vedea ce repercursiuni va avea acasta rectificare a descarcarii de gestiune la un eventual control de fond.Controlul de fond se anunta inainte cu cateva zile sau vin cei de la fisc cer imediat actele?
Mai nou Controlul de Fond nu prea mai este decat in situatii de solicitare de rambursare a TVA.
Asa ca este bine ca firma sa nu solicite, cel putin o perioada confortabila de timp, o asemenea intreprindere.
Refacerea "totul"-ului este costisitoare si consumatoare de timp.
Intotdeauna inventarierea este cea mai buna metoda de a aduce stocurile scriptice la cele faptice.
Sa ma duc pe un an doi in urma.....este o munca de Sisif.
Asa cum scriam si mai sus: depinde de tupeu.
Asa ca este bine ca firma sa nu solicite, cel putin o perioada confortabila de timp, o asemenea intreprindere.
Refacerea "totul"-ului este costisitoare si consumatoare de timp.
Intotdeauna inventarierea este cea mai buna metoda de a aduce stocurile scriptice la cele faptice.
Sa ma duc pe un an doi in urma.....este o munca de Sisif.
Asa cum scriam si mai sus: depinde de tupeu.
Eu nu stiu ce se intelege prin controlul de fond: eu unul inteleg ca adm fin vine si ia la puricat documentele, chestii din astea.
Eu nu am avut astfel de controale niciodata la nicio firma.
Controlul de fond vine numai daca este solicitat, daca soliciti rambursare de TVA.
Gresesc?

PS
Un sfat prietenesc: Daca vei reface, diferentele rezultate (exemplu TVA-ul) SA NU-L TRECI orice s-ar intampla la RECTIFICARI. COntrolul oricare ar fi el va solicita explicatii pentru RECTIFICARI.
Eu nu am avut astfel de controale niciodata la nicio firma.
Controlul de fond vine numai daca este solicitat, daca soliciti rambursare de TVA.
Gresesc?

PS
Un sfat prietenesc: Daca vei reface, diferentele rezultate (exemplu TVA-ul) SA NU-L TRECI orice s-ar intampla la RECTIFICARI. COntrolul oricare ar fi el va solicita explicatii pentru RECTIFICARI.
Controalele se numesc acum "inspectii fiscale" si pot sa fie:
a) inspecţia fiscală generală, cand se verifica toate impozitele/contributiile si
b) inspecţia fiscală parţială, cand se verifica una sau mai multe obligaţii fiscale.
Din cauza complexitatii, mai toate inspectiile sunt "partiale",
pe putini fiscalisti ii vezi ca se baga la salarii, de ex. ...
Intradevar, cele mai multe inspectii sunt pe tema recuperarii TVA, ocazie cu care,
se poate extinde controlul si pe alte impozite, taxe sau contributii.
Aici nu vorbim de garda,
care de regula face controale de intregire a fondului de premiere
sau a buzunarului propriu din dotare
a) inspecţia fiscală generală, cand se verifica toate impozitele/contributiile si
b) inspecţia fiscală parţială, cand se verifica una sau mai multe obligaţii fiscale.
Din cauza complexitatii, mai toate inspectiile sunt "partiale",
pe putini fiscalisti ii vezi ca se baga la salarii, de ex. ...
Intradevar, cele mai multe inspectii sunt pe tema recuperarii TVA, ocazie cu care,
se poate extinde controlul si pe alte impozite, taxe sau contributii.
Aici nu vorbim de garda,

- teodorg133
apetrem scrie:
Aici nu vorbim de garda,
corect !!!!

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
controlul efectuat pentru rambursarea tva-ului este intotdeauna control partial, prin sondaj sau nu; daca o societate cere repetat rambursare de tva, cand se apropie cei minunati 5 ani de la infiintare sau de la ultima inspectie fiscala generala cei de la finante vin sigur in control;
controalele generale survin in principal in urma sesizarilor garzii financiare, implicarii in anumite actiuni grave sau informatiilor privind activitatea "la negru" a firmei.
controalele generale survin in principal in urma sesizarilor garzii financiare, implicarii in anumite actiuni grave sau informatiilor privind activitatea "la negru" a firmei.