fisa fiscala 2005
fisa fiscala 2005
Am si eu o intrebare: se mai depun fise fiscale pentru anul 2005 pentru persoanele care realizeaza venituri din salarii, avand in vedere faptul ca impozitul este pentru toata lumea 16%?
nu stiu cum sa completez in fisa fiscala la un program de 2 ore cu functie de baza. omul nu are alt loc de munca si cred ca trebuie sa fac FF1. problema apare la venit baza de calcul care pe stat este 0 si la impozit care este tot 0. am incercat si am pus la venit baza de calcul suma de plata dar daca dau calcul automat impozit imi apare ca trebuia sa plateasca . poate ma luminati si pe mine.
Da. Dar asta se face la inceputul anului, de regula. Salariatul care primeste deduceri suplimentare pentru persoane in intretinere, trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca sotul/sotia nu beneficiaza de deducere suplimentara pentru aceasi persoana.
Orice modificare in ceea ce priveste persoanele pentru care se acorda deducere suplimentara trebuie notificata in scris angajatorului de catre angajat, atunci cind intervine modificarea.
In practica, multi angajatori solicita angajatilor o adeverinta de la locul de munca al sotului/sotiei in locul declaratiei pe proprie raspundere.
Orice modificare in ceea ce priveste persoanele pentru care se acorda deducere suplimentara trebuie notificata in scris angajatorului de catre angajat, atunci cind intervine modificarea.
In practica, multi angajatori solicita angajatilor o adeverinta de la locul de munca al sotului/sotiei in locul declaratiei pe proprie raspundere.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
ah, nu e era un ex, de fapt am 2 barbati care nu le-am dat deducere si acuma ma trezesc ca ...sunt cu 2 copii si nevasta casnica, deci sa declar la fisa cele 3 persoane si o fac cum am calculat in saga fara deducere, si se va regulariza ulterior la finante, acuma ce sa le fac....
, doar la astia 2 am nelamuriri....si trebe declaratie de la sotia fiecaruoia ca nu lucreaza? mersi

Ultima oară modificat Sâm Feb 11, 2006 6:37 pm de către Doriana, modificat 1 dată în total.
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...
Trebuie obligatoriu FF1. Venitul baza de calcul-lunar este suma rezultata din urmatorul calcul: Venit brut lunar-contributii (CAS,SOMAJ,CASS)-deducere de baza-deducere suplimentara. Nicidecum restul de plata.popescuc scrie:nu stiu cum sa completez in fisa fiscala la un program de 2 ore cu functie de baza. omul nu are alt loc de munca si cred ca trebuie sa fac FF1. problema apare la venit baza de calcul care pe stat este 0 si la impozit care este tot 0. am incercat si am pus la venit baza de calcul suma de plata dar daca dau calcul automat impozit imi apare ca trebuia sa plateasca . poate ma luminati si pe mine.
Cu observatia ca deducerea de baza se acorda angajatului la locul de munca in care are functia de baza
Daca ai avut o persoana cu timp partial care a avut lunar un venit brut de 200 lei de exemplu, atunci venitul baza de calcul este zero pentru ca deducerea lunara (250 lei/luna la functia de baza) este deja mai mare decit acesta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.