obiect de inventar in custodie
obiect de inventar in custodie
Am o firma care comercializeaza cafea monodoze. A luat si niste aparate de cafea in valoare de 800 lei bucata,(deci obiect de inventar) pe care le lasa in custodie celor care cumpara si cafea. Pentru custodia aparatelor de cafea are contract de custodie (nu l-am citit inca) si nu ia nici un ban celor care le utilizeaza. Ma intreb oare, daca sunt lasate in custodie pot fi folosite de cei care le au in custodie?
Cum inregistrez aceste aparate ?-obiecte de inv. 303=401 si 603=303 si atunci ct. 303 este inchis si cum le dau in custodie? --sau 303=401 si nu le trec pe cheltuieli , ..si 351=303 cu aparatele in custodie
Va rog, ce ma sfatuiti?
Cum inregistrez aceste aparate ?-obiecte de inv. 303=401 si 603=303 si atunci ct. 303 este inchis si cum le dau in custodie? --sau 303=401 si nu le trec pe cheltuieli , ..si 351=303 cu aparatele in custodie
Va rog, ce ma sfatuiti?
De amortizat nu poti numai daca depaseste suma de 1.800 lei (deoarece nu intruneste toate conditiile, vezi: http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ght=mijloc ).
Re: obiect de inventar in custodie
Cum faci pana la urma, am un caz asemanator?miteac scrie:Cum inregistrez aceste aparate ?-obiecte de inv. 303=401 si 603=303 si atunci ct. 303 este inchis si cum le dau in custodie? --sau 303=401 si nu le trec pe cheltuieli , ..si 351=303 cu aparatele in custodie
Cel mai corect ar fi sa fac 303=401 si 351=303 dar nu mi se pare deloc ok sa nu trec acele sume pe cheltuieli.
Ce fac daca la sfarsitul contractului respectivul obiect de inventar nu mai este bun de nimic?
Dacă sunt date în folosință, nu se mai mută dintr-o gestiune în alta. Ele deja sunt date unor persoane nu unei gestiuni.
Dacă obiectele de inventar sunt trimise la terți, atunci nu înseamnă că sunt date în folosință. Dacă se dau în folosință atunci se trec pe cheltuieli, integral, la data dării în folosință. Eventuala trimitere la terți, după darea îăn folosință se evidențiază extracontabil.
Dacă obiectele de inventar sunt trimise la terți, atunci nu înseamnă că sunt date în folosință. Dacă se dau în folosință atunci se trec pe cheltuieli, integral, la data dării în folosință. Eventuala trimitere la terți, după darea îăn folosință se evidențiază extracontabil.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
E vorba de vitrine pe care le dau distribuitorilor pentru a expune produsele cumparate de la mine.
Le dau lor pentru a fi folosite (deci in eventualitatea in care incetez raporturile cu un distribuitor, voi primi inapoi o vitrina uzata).
Daca fac articolul 351 = 303 atunci nu am nici o cheltuiala.
E corect sa le dau in folosinta si apoi sa evidentiez extracontabil faptul ca sunt trimise la terti?
Le dau lor pentru a fi folosite (deci in eventualitatea in care incetez raporturile cu un distribuitor, voi primi inapoi o vitrina uzata).
Daca fac articolul 351 = 303 atunci nu am nici o cheltuiala.
E corect sa le dau in folosinta si apoi sa evidentiez extracontabil faptul ca sunt trimise la terti?
Aveți 2 opțiuni:
1.Le dați în folosință, trecând la utilizator agentul dvs. și extracontabil evidențiați predarea acestora la terți
2.Le înregistrați ca obiecte de inventar la terți și le treceți pe cheltuială abia după ce le reprimiți de la terți.
Eu aș merge pe varianta 1. Varianta 2 presupune darea în custodie la terți a obiectelor de inventar și nu darea în folosință a acestora.
1.Le dați în folosință, trecând la utilizator agentul dvs. și extracontabil evidențiați predarea acestora la terți
2.Le înregistrați ca obiecte de inventar la terți și le treceți pe cheltuială abia după ce le reprimiți de la terți.
Eu aș merge pe varianta 1. Varianta 2 presupune darea în custodie la terți a obiectelor de inventar și nu darea în folosință a acestora.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
O firma de a mea, tot asa a dat mai multe vitrine si automate de cafea in custodie. Le - am trecut pe cheltuieli in luna achizitionarii, am avut extrabilantier (ca ob. inventar). Luna urmatoare le-am dat in custodie intr-o parcare de masini. peste cateva luni in urma unui accident provocat de un autobuz mi s-au distrus vitrinele, si marfa din ea urmand sa recuperam valoare lor prin Rca-ul autobuzului. Nu am primit despagubiri pentru ca valoric nu figurau in activul societatii. Oricum acesta s-a intamplat mai de mult. Nu aveam colegi "SAGA", a caror pareri conteaza mult pentru mine, si de atunci le scot din activ ( trec pe cheltuieli ) numai in cazul in care le-am primit inapoi, dupa 3 ani si pot dovedi ca obtinerea veniturilor din vanzarea marfurilor firmei s-au facut ajutorul acestor obiecte de inventar.
Nu vreau sa va incurc, dar asa procedez.
Nu vreau sa va incurc, dar asa procedez.
Tot pe varianta 1 am mers pana la urma.tomac scrie:Aveți 2 opțiuni:
Pt. Ionascus-poti face la fel