impozit pe profi trimestrul IV 2008

cocaa446

impozit pe profi trimestrul IV 2008

#1 Mesaj de cocaa446 »

Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare.
Pentru trimestrul IV impozitul pe profit care se declara este egalcu cel din trimestrul III, urmand a se rectifica prin 101, sau se declara cel calculat aferent trimestrului IV?
Multumesc!

teodorg133

#2 Mesaj de teodorg133 »

Pentru trim. IV platiti impozitul in conformitate cu prevederile art.34 alin.(6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilii care efectueaza plati trimestriale, platesc pentru ultimul trimestru al anului, o suma egala cu impozitul calculat si evidentiat pentru trimestrul III al aceluiasi an fiscal, urmând ca plata finala a impozitului pe profit pentru anul fiscal sa se faca pâna la data stabilita ca termen limita pentru depunerea situatiilor financiare ale contribuabilului.
Astfel, potrivit prevederilor mentionate mai sus, in declaratia privind obligatiile de plata la bugetului general consolidat pe luna decembrie (declaratia 100), trebuia sa declarati in contul impozitului pe profit aferent trimestrului IV o suma egala cu impozitul pe profit evidentiat pentru trimestrul III si, implicit, sa platiti aceasta suma pana la data de 25 ianuarie.
2. In conformitate cu prevederile art. 34 alin.(7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilii care au definitivat pâna la data de 15 februarie închiderea exercitiului financiar anterior depun declaratia anuala de impozit pe profit si platesc impozitul pe profit aferent anului fiscal încheiat pâna la data de 15 februarie inclusiv a anului urmator.
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

olteanz

#3 Mesaj de olteanz »

SI:
"Contribuabilii prevazuti la art. 34 alin 1 lit b dinh Legea 571/2003.......care definitiveaza pina la data de 15 februarie inchiderea exercitiului financiar anterior, nu completeaza formularul pentru impozitul pe profit pentru trim. IV."
Ordin ANAF 101/2008
1+1=3

teodorg133

#4 Mesaj de teodorg133 »

:lol: :oops: :lol:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]

petriself

#5 Mesaj de petriself »

Adica,( mai pe intelesul tuturor) in D.100 aferenta tr.IV.2008, nu selecteaza pozitia Impozit pe profit si va depune D.101 pana in 15 februarie 2009, cu impozitul (definitiv) calculat pt.2008.

septimiuv

#6 Mesaj de septimiuv »

petriself scrie:Adica,( mai pe intelesul tuturor) in D.100 aferenta tr.IV.2008, nu selecteaza pozitia Impozit pe profit si va depune D.101 pana in 15 februarie 2009, cu impozitul (definitiv) calculat pt.2008.
dar asta inseamna teoretic ca trebuie sa depui si bilantul pana la aceeasi data

teodorg133

#7 Mesaj de teodorg133 »

Daca soc.nu si-a definitivat de calcul.impoz.profit pana la 15 febr., depune 101 odata cu bilantul la 2008, apr.sau mai...cand o fi termenul atunci !! :oops:

Uite cum fac eu : dau D.100 la dec. cu impoz.trim.3, il si virez, si abia la bilant, cand e clar cum sta problema pe tot 2008, dau si 101 cu diferente, odata cu bilantul.... :oops:
[/color]

neculal

#8 Mesaj de neculal »

eu am urmatoarea situatie, la trim. 3 am platit 7000 lei impozit iar la trim. 4 am de platit doar 3000, nu mi se pare corect sa dau statului atati bani mai ales ca acum cu sf. de an bani nu prea sunt datorita chelt. mari de la sf. de an, daca declar 0 la trim. 4 este vreo problema si apoi declar impoz. final prin 101

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Nu este nicio problemă, dar veți depune D101 la 15 februarie.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

neculal

#10 Mesaj de neculal »

pot depune d101 pana la 15 feb. iar bilantul il pot depune mai tarziu?

teodorg133

#11 Mesaj de teodorg133 »

SIGUR, bilantul il poti depune la teremenul care se va da prin Norme, cel tarziu !! :wink:
[/color]

teodorg133

#12 Mesaj de teodorg133 »

nou, azi !!!!

Impozitul pe profit pentru anul in curs va fi declarat in 2009 prin utilizarea unui nou model al formularului 101 - Declaratie privind impozitul pe profit-, conform unui proiect de ordin al Agentiei Nationale de Administrare fiscala (ANAF).

Proiectul de ordin al ANAF vizeaza modificarea si completarea Ordinului ANAF nr.101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr.70 din 30 ianuarie 2008.

Astfel, proiectul ANAF inlocuieste actualul formular 101 - Declaratie privind impozitul pe profit -, cu un nou model al declaratiei, si modifica, totodata, instructiunile de completare.

Proiectul ANAF aduce modificari si in cazul instructiunilor de completare a formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", a formularului 102 " Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale" si a formularului 104 „Declaratie privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor”.

Trebuie mentionat ca, potrivit legislatiei fiscale in vigoare, formularul 100 este utilizat pentru declararea impozitului pe veniturile din salarii, in timp ce, formularul 102 este folosit, in principal, pentru declararea urmatoarelor obligatii fiscale :
a) contributii sociale datorate de angajator;
b) contributii sociale retinute de la asigurati;
c) contributia angajatorilor la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale;
d) contributia pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate pentru produsele din tutun si pentru bauturi alcoolice;
e) contributia pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate din activitati publicitare la produsele din tutun si bauturi alcoolice.

Proiectul de ordin al ANAF ar urma se aplice pentru declararea impozitelor si taxelor datorate incepand cu 1 ianuarie 2009, cu termen de declarare 25 februarie 2009, cu exceptia prevederilor referitoare la Declaratia privind impozitul pe profit, care se vor aplica incepand cu declararea obligatiilor anuale aferente anului fiscal 2008.

________

Pentru mai multe informatii, puteti consulta Proiectul de Ordin al ANAF si modelul formularului 101, pe care vi le prezentam ca fisiere atasate (preluate de pe portalul ANAF, sectiunea legislatie/transparenta decizionala)
[/color]

paturcai

#13 Mesaj de paturcai »

petriself scrie:Adica,( mai pe intelesul tuturor) in D.100 aferenta tr.IV.2008, nu selecteaza pozitia Impozit pe profit si va depune D.101 pana in 15 februarie 2009, cu impozitul (definitiv) calculat pt.2008.
Adica pe intelesul meu SE DECLARA ZERO LA IMPOZIT PE PROFIT. Daca nu se selecteaza se considera declaratie nedepusa si se depune cu amenda.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

olteanz

#14 Mesaj de olteanz »

olteanz scrie:SI:
"Contribuabilii prevazuti la art. 34 alin 1 lit b dinh Legea 571/2003.......care definitiveaza pina la data de 15 februarie inchiderea exercitiului financiar anterior, nu completeaza formularul pentru impozitul pe profit pentru trim. IV."
Ordin ANAF 101/2008
Si pe intelesul meu: NU SE SELECTEAZA DELOC impozitul pe profit din declaratia 100. :lol:
Cine ne consiliaza?
1+1=3

balazse

#15 Mesaj de balazse »

Sunt de acord cu "PaturcaI", dupa parerea mea sunt 2 cazuri:
- depui declaratia 100 cu zero, si atunci depui declaratia 101 pana in 15 februarie (adica te obligi sa calculezi imp pe profit pana in 15 februarie);
- depui declaratia 100 cu suma din declaratia din septembrie, si platesti suma.

Scrie răspuns