imprumut intre 2 societati comerciale

dobrim

imprumut intre 2 societati comerciale

#1 Mesaj de dobrim »

Buna seara
Am si eu o problema.
Am doua societati care au acelasi administrator.Societatea I imprumuta societatea II in fiecare luna cu o anumita suma de bani.Pe prima ma inregistrez cu sume in contul 461 si in cea de a doua societate o inregistrez cu imprumutul in contul 462, societatile au contract de imprumut dar nu s-a constituit cu dobanda.Intrebarea mea este trebuie sa am in statutul societatii activitatea de imprumut si ce cod caen exista si daca imprumutul depaseste un an de zile trebuie sa ma inregistrez cu ele la bnr, si daca este legal acest fenomen.Si inca ceva garda financiara poate sa ma intrebe de acest lucru la un eventual control pentru ca, sumele depasesc cele 15000 euro legal depus de asociat intr-o societate.
Multumesc

paidolat181

#2 Mesaj de paidolat181 »

O persoana juridica poate efectua operatiuni de imprumut doar daca este "acreditata" pentru acest tip de activitati.
De ce nu imprumuta firaa administratorul sau asociatii, ca si persoana fizica?
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

ghidalia

#3 Mesaj de ghidalia »

Ce facem cu o societate care a primit de la persoane fizice, pe baza de contract, cu titlu de imprumut deocamdata, urmand ca la o data fixa sa hotarasca daca intra sau nu asociati sau li se returneaza imprumutul?
Sume destul de mari, transferate din strainatate prin banca...

apetrem

#4 Mesaj de apetrem »

ghidalia scrie:Ce facem cu o societate care a primit de la persoane fizice, pe baza de contract, cu titlu de imprumut deocamdata, urmand ca la o data fixa sa hotarasca daca intra sau nu asociati sau li se returneaza imprumutul?
Nu vad unde e problema, operatiunea este legala.
Daca asta este intrebarea cuprinsa in "ce facem"...

teodorg133

#5 Mesaj de teodorg133 »

ghidalia scrie:Ce facem cu o societate care a primit de la persoane fizice, pe baza de contract, cu titlu de imprumut deocamdata, urmand ca la o data fixa sa hotarasca daca intra sau nu asociati sau li se returneaza imprumutul?
Sume destul de mari, transferate din strainatate prin banca...
Eu inteleg ca tu te referi la faptul ca soc. a fost imprumutata de ALTE PERS FIZ decat asociatii sau admin firmei , da?...caci altfel era simplu !!!
Pt.ca daca ei nu vor deveni asoc.in firma, treb restituit imprumutul...eu asa am inteles problema...!!! confirma ca sa vad ca am inteles bine !!
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

ghidalia

#6 Mesaj de ghidalia »

da, ai inteles foarte bine. Este corecta folosirea contului 462.01, 02...?
Si fiind vorba de sume mari, trebuie raportate undeva?

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Spuneai că e vorba de sume mari transferate prin bancă: în acest caz, banca face raportările la O.N.P.C.S.B.
Vezi aici: http://www.onpcsb.ro/html/faq.html
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns