reinstalare windows si saga

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
badalaum

reinstalare windows si saga

#1 Mesaj de badalaum »

Salutare! Am si eu urmatoarea problema: v-am mai spus ca la ultima actualizare am constatat ca inregistrarile cu salariati au disparut dar articolele contabile au ramas. Dupa ce am trimis la cei de la Saga arhiva si mi-au spus ca nu o pot restaura am reistalar Wondows-ul pe calculator am descarcat Saga de pe net , Setup-ul si am preluat inregistarrile de la 01.01.2008 si cand am ajuns la la luna iulie 2008 am constatat ca aceleasi probleme apar la calcularea impozitului pe salarii.Mentionez ca am setat contributiile la sanatate corecte si salarilul minim pe economie din iulie si degeaba.Intrebare: e posibil ca vechile inregistrari ale Saga sa mai fie in calculator si la reinstalarea Saga sa apara din nou sau care ar putea fi motivele care ar duce la inregistrarea eronata a impozitului pe salarii? Nu imi explic problema.Va rog sa ma ajutati , ce pot face ? :roll: :roll: Multumesc!

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Parerea mea este urmatoarea:
Da-ne mai multe amanunte, caz concret ca sa te putem ajuta.
Spune absolut TOT despre acei salariati ca sa vedem ce si cum.
Poate fi o setare incorecta - sa zicem ca este un pensionar - ai bifat pe undeva pe la detalii ceva....
Asa tu te tangui, noi iti stergem lacrimile...
Este exact ca intr-un cerc vicios ramas celebru:
Ea se farda ca sa isi ascunda vanataile, iar el o batea pentru ca ea se farda.
:wink:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

badalaum

reinstalare saga

#3 Mesaj de badalaum »

Esti tare simpatic paturcai :D Concret: la ultima actualizare cand am vrut sa activez meniul la Saga nu a mai mers programul,am descarcat saga de pe net peste Saga din calculatorul meu si programul s-a activat dar inregistrarile ce salariati au disparut in schimb articolele contabile au ramas.Am sunat la buc. la cei de la Saga si mi-au spus sa sterg tot programul din calculator inclusiv din recycle bin si sa instalez din nou saga apoi sa descarc salvarile anterioare peste programul instalat.Am facut si aceasta operatiune dar nimic, imi calculeaza impozitul pe salarii aiurea. Ulterior am dorit reinstalarea windows-ului si am descarcat din nou Saga , am preluat inregistrarile de la 31.12.2007 si am introdus din nou inregistrarile contabile, de mana.Toate bune si frumoase pana la luna iulie cand incepe sa-mi calculeze la salariul brut de 300 de ron impozit pe salarii 1 ron, apoi in august la fel pana in decembrie.I-am setat la configutare salarii salariul corespunzator din iulie, contributia la sanatate dar nimic.Cam asta se intampla.Multumesc!

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Nu stiu daca ai observat dar SAGA nu are o istorie si probabil ca nici nu va avea pentru ca ar deveni un program mamut.
Toate actualizarile se fac pentru "azi" iar daca vrei sa te intorci la "ieri" e o problema.
O solutie ar fi cam asa:
Care a fost versiunea care a functionat cel mai bine la tine?
Cu acordul SAGA iti voi pune spre descarcare pe un link o versiune de program care ti-a mers.
Daca vei spune: mergea cu versiunea 329 OK, vei avea spre descarcare aceasta versiune.
Singurele versiuni pe care le am sunt:
301, 309, 318, 320, 324....332.
Din lista actualizarilor, cea mai aproape de inceputul anului - disponibila - pare a fi 318.
Astept!
:wink:

badalaum

reinstalare saga

#5 Mesaj de badalaum »

Ok te rog sa -mi dai versiunea cea mai apropiata de inceputul anului.Dar este o problema daca acum este instalata ver. 332 in calculator?Momentan nu am instalat pe calculator decat o singura partitie si anume C si Saga este instalata acolo .Ce sa fac sa sterg ver.332 si sa instalez versiunea de la tine sau sa o las? Si iti multumesc foarte mult.

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Nu stiu cat de prieteni sunteti voi doi: calculatorul si cu tine, dar trebuie sa explic cum anume vei putea descarca SetupC_318.
Fisierul pe care urmeaza sa-l descarci este de forma:
SetupC_18.- (exact asa cu liniuta dupa punct).
Dupa descarcarea fisierului SetupC_318.-, vei face urmatorii pasi:
In locul in care fisierul s-a descarcat, click pe fisier, se apasa F2 (sau buton dreapta de la mouse, in acest caz se alege RENAME) se apasa buton END, se sterge liniuta si in locul liniutei se va scrie EXE si se da ENTER.
Inainte de a face cele de mai sus fisierul era de forma asta:
SetupC_318.-
Dupa modificarile de mai sus fisierul va fi de forma asta:
SetupC_318.EXE

Ca sa poti vedea diferenta intre cele 2 versiuni, versiunea pe care o vei descarca acum este bine sa o instalezi pe o alta partitie, sau sa ii schimbi numele directorului.
Implicit SAGA se instaleaza in c:\SAGA C.3.0
Poti sa alegi: C:\SAGA_IAN_2008, sau C:\SAGA_VECHI, orice alta denumire care sa nu fie ca cea veche. Atunci cand instalrea iti va sugera ca prograsmul se va instala pe calea C:\SAGA C.3.0, dai click cu mouseul si modifici C:\SAGA_VECHI si continui cu NEXT.
Iata doua link-uri:
Pentru SAGA 318:
http://www.divshare.com/download/6137493-7ab
Pentru SAGA 320:
http://www.divshare.com/download/4968521-6c9
Vei alege DOWNLOAD THIS FILE

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

ai explicat asa frumos ca .... s-a facut liniste totala.. :lol: :lol:
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

badalaum

pentru paturcai

#8 Mesaj de badalaum »

Multumesc f. f. mult. m-am descurcat cu ce mi-ai trimis tu dar am intarziat cu multumirile deh sarbatori, concediu dar iti mai multumesc inca o data f mult :lol:

Scrie răspuns