concediu de odihna
concediu de odihna
am un angajat care a lucrat ianuarie si februarie 2008 cu 8h/zi.din martie a inceput cu cate 2 h/zi pana la sf anului.in decembrie as vrea sa-i dau concediu odihna.stiu ca nu se mai tine cont de fractia de norma, dar totusi cate zile de concediu ii dau?sau mai bine zis cate ore ca in saga trecem nr de ore.multumesc anticipat.
Numarul de zile de CO este cel trecut in Contractul de munca al salariatului si nu poate fi mai mic de 21 zile lucratoare/an. Conform art.145 din Codul muncii, indemniz.de CO nu poate fi mai mica decat salariul de baza , indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pt. perioada respectiva. Indemnizatia de CO reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni (sept,oct, nov.) anterioare celei in care este efectuat CO multiplicata cu nr. de zile CO.
Are dreptul la numărul de zile din CM. Acesta nu este influențat de norma de lucru. Petriself v-a răspuns mai complet anterior.
În SAGA, treceți rezultatul dat de înmulțirea normei zilnice cu numărul de zile ce CO acordat. Adică în decembrie 2008 la 20 de zile de CO treceți 20 x 2 = 40 ore.
În SAGA, treceți rezultatul dat de înmulțirea normei zilnice cu numărul de zile ce CO acordat. Adică în decembrie 2008 la 20 de zile de CO treceți 20 x 2 = 40 ore.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.