Publicitatea - cheltuiala nedeductibila?

tuneag

Publicitatea - cheltuiala nedeductibila?

#1 Mesaj de tuneag »

Am si eu o intreb... ca de altfel toti cei care posteaza pe acest forum. Am in fiecare luna cheltuieli cu un panou publicitar. Mai exact scrie pe factura "chirie panou publicitar". Cand am inreg cheltuiala pe 623 (pt. ca acolo mi s-a parut normal) la calc imp pe profit programul mi-a bagat pe chelt nedeductibile suma ce depaseste procentul acela de 2%. Dar din ce am citit eu in codul fiscal cheltuielile cu publicitatea sunt deductibile 100%. Cineva mi-a sugerat sa folosesc in loc de ct 623 ct 612 pt ca e o chirie asupra unui panou. Dar mie nu mi se pare corect. Mai corect mi se pare sa folosesc 628 ca sa nu imi apara chelt nedeductibile. Cum e corect? Multumesc.

Doriana

#2 Mesaj de Doriana »

poti incerca 623.1 protocol si 623.2 publicitate, iar pt calcul imp profit, setezi ct 623.1 in loc de 623 pt protocol... 8) , astfel 623.2 ramane la cheltuieli `normale` adica deductibile !
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Corect. Are dreptate doriana. Creaza analitice. Pentru a avea corect inregistrate sumele si pe analitice, fa o stornare 623=623 cu total rulaj dupa care faci 623.1=623.1 respectiv 623.2=623.2 cu rulajul corespunzator.
In acest fel, la pagina de calcul a impozitului pe profit vei putea seta corect analiticul corespunzator cheltuielilor de protocol.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tuneag

Multumesc mult

#4 Mesaj de tuneag »

Sugestia care mi-a fost data e excelenta. Am sa o aplic imediat. Din pacate sunt cam incepator si probabil ca pe viitor o sa ma mai confrunt cu probleme din astea.
Va multumesc mult pentru ajutor, Tomac si Doriana.

Scrie răspuns