Impozit auto

trifanm500

Impozit auto

#1 Mesaj de trifanm500 »

Am o autocisterna inchiriata de la o alta firma,de mai multe luni.
Imi factureaza impozitul auto la care calculeaza TVA . Este corect ???
Multumesc mult

savaa

#2 Mesaj de savaa »

daca autocisterna este doar inchiriata nu si-a schimbat proprietarul. nu este corect sa va factureze , parerea mea

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Eu zic ca este corect sa factureze impozitul auto astfel:
impozit auto anual/12 luni x nr. de luni de chirie + TVA.
Prevalenta economicului asupra juridicului spune cam asa:
Desi eu nu sunt proprietarul masinii ma comport ca un adevarat proprietar. La fel este si la leasing: proprietarul nu plateste impozitul auto.
De ce este impozitul auto cu TVA?
Impozitul auto fara TVA se plateste de catre proprietarul masinii, daca SE REFACTUREAZA catre chirias, se interpreteaza ca se face o prestare de serviciu (refacturarea) si se supune impunerii cu cota standard de TVA, in cazul nostru 19%.
Sunt in situatia in care sunt chirias ca firma si nu am contract de utilitati cu furnizorii de utilitati. Proprietarul primeste acele facturi se inregistreaza cu ele si apoi imi refactureaza mie acele consumuri.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tamasanuc

#4 Mesaj de tamasanuc »

oblig.de plata privind imp.auto se introduce din"intrari"sau din"art.contab"

petriself

#5 Mesaj de petriself »

Impozitul auto nu este obligatoriu sa se refactureze la cel ce a inchiriat autocisterna asa cum nici asigurarea RCA nu se factureaza. Toate acestea ar trebui sa fie incluse in pretul de inchiriere al masinii. Cereti un antecalcul al pretului de inchiriere si vedeti ce s-a cuprins in el. Toate cheltuielile cu autocisterna sunt suportate de proprietar iar acesta si le recupereaza prin pretul de inchiriere, respectiv: amortizara, asigurearea RCA, impozitul auto, eventual taxa de drum, etc. De toate acestea s-a tinut cont cand s-a stabilit pretul de inchiriere, sau ar fi trebuit sa se tina cont.

balintk

#6 Mesaj de balintk »

Petriself are dreptate, trebuie sa vedeti contractul de inchiriere.

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Corect. Trebuie vazut contractul de inchiriere. Totusi trebuie sa stiti urmatoarele:
- daca nu exista o astfel de clauza (ca dvs sa achitati acel impozit) nu aveti nicio obligatie in a-l achita
- daca exista o astfel de clauza, puteti sa nu o achitati, aceasta fiind considerata o clauza nula de drept. Obligatiile ce, legal, cad in sarcina proprietarului se achita de catre acesta si nu de catre chirias. Proprietarul isi dimensioneaza chiria pentru a recupera si taxele legale. Cel mai corect despre clauzele nule de drept va poate informa un avocat sau un notar.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns