concediu de odihna neefctuat

popd953

concediu de odihna neefctuat

#1 Mesaj de popd953 »

ce se intampla cu concediul de odihna neefectuat inainte de intrarea in concediul pt cresterea copilului in varsta de pana la doi ani ?
am o angajata care in dec 2006 a nascut si avea un numar de 17 zile de concediu de odihna aferent anului 2006 neefectuat. acum s-a reintors la lucru. mai are dreptul la acele zile? daca stie cineva! va multumesc!!!

balintk

#2 Mesaj de balintk »

Cred ca trebuiau platite, pentru ca contractul ei de munca a fost suspendata pe perioada CIC -ului.

skrubuczi

#3 Mesaj de skrubuczi »

Concediul de odihna nu se pote trasfera de pe un an pe altul, trebuie efectuat in cursul anului. Se poate plati concediul de odihna doar salariatilor care i-si lichideaza Contractul individual de munca si nu a efectuat concediul aferent anului in curs.
Salariata dumneavoastra trebuia sa efectueze concediul de odihna inainte de a intra in concediul prenatal, nu a beneficiat de acest drept?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

skrubuczi scrie:Concediul de odihna nu se pote trasfera de pe un an pe altul, trebuie efectuat in cursul anului.
Eu zic să vedeți ce zice art.141 alin.2 din codul muncii.Nu e vorba de un transfer e vorba de concediu neefectuat.
Dacă salariatul nu-l efectuează într-un an angajatorul este obligat să i-l acorde în anul următor. În cazul suspendării contractului de muncă înainte de efectuarea concediului de odihnă acesta se poate acorda la încetarea suspendării.Părerea mea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bolbai

#5 Mesaj de bolbai »

Din punctul de vedere al ITM-ului este ok cum spui Tomac, doar daca exista o prevedere in regulamentul ntern sau contract colectiv, prin care se precizeaza ca acesta poate fi transferat pe anul urmator.
Ioana B

Scrie răspuns