achitare marfa cu tichete
-
achitare marfa cu tichete
Cumpar marfa de obicei cu cec dar am incheiat un contract prin care pot achita (legal, este vorba de selgros) cu tichete de masa si cadou.Depun la intrare tichetele ,mi se da un bon cu detaliile tichetelor si val totala,(din care s-a retinut comisionul obisnuit pt tichete)Val ramasa merge intr-un cont pe numele meu .Cumpar marfa si achit marfa din contul cu pricina.Care sun inregistrarile contabile pt ca nu am extras de cont ci doar bonul care-l primesc la fiecare tura de tichete depusa.Multumesc
-
Imi cer scuze m-am grabit sa expun problema mea fara sa citesc postarile anterioare.Totusi cum fac diferenta intre tichetele pt selgros unde pot ramane bani in cont dupa achitare marfa si celelate tichete pe care le trimit si primesc contraval lor normal prin banca, lucru evidentiat in extrasele de cont.As vrea totusi evidente diferite.Multumesc iar.
La plata comisionului de tichete in tabela intrari apasand butonul plati indicati contul 5328.
La plata marfurilor cumparate la plati indicati contul 5328 ( pe fact Selgros gasiti la pozitia achitat nenumerar). Apare asa:
401. .....( furniz tichete) = 5328
401.Selg = 5328
In cazul in care marfa cumparata de la Selg. este mai mic deci nu am utilizat valoric toata valaoare decontatata, si i efectiv tichete nu le am in gestiunea mea, eu fac
461 = 5328. cu suma ramasa nedecontata.
la mine soldul ct. 5328 reprezinta tichetele pe care am asupra mea deci netrimise, iar cu 461 voi face o compensare tot cu Selg.la data cand voi utiliza aceasta suma.
La plata marfurilor cumparate la plati indicati contul 5328 ( pe fact Selgros gasiti la pozitia achitat nenumerar). Apare asa:
401. .....( furniz tichete) = 5328
401.Selg = 5328
In cazul in care marfa cumparata de la Selg. este mai mic deci nu am utilizat valoric toata valaoare decontatata, si i efectiv tichete nu le am in gestiunea mea, eu fac
461 = 5328. cu suma ramasa nedecontata.
la mine soldul ct. 5328 reprezinta tichetele pe care am asupra mea deci netrimise, iar cu 461 voi face o compensare tot cu Selg.la data cand voi utiliza aceasta suma.