prestari servicii contabile peste hotare

schiaucum

prestari servicii contabile peste hotare

#1 Mesaj de schiaucum »

Buna,
stie cineva ce conditii trebuie indeplinite pt ca o societate de contabilitate din Romania sa poate presta servicii contabile unei firme din Germania, de ex? Exista aceasta posibilitate? Am un prieten in Germania, care are o firma si care insista ca se poate. Multumesc

tomac

#2 Mesaj de tomac »

In primul rind sa cunoasca normele contabile si legislatia tarii respective, daca e vorba sa tii contabilitatea unei firme de acolo.
In al doilea rind sa ai un soft ce sa te ajute la tinerea contabilitatii firmei respective.
Daca firma din Germania este inregistrata in Romania, atunci e ca si cum ai tine contabilitatea unei firme romane
Si nu in ultimul rind un contract intre cele 2 firme.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

schiaucum

#3 Mesaj de schiaucum »

asa m-am gandit si eu, dar am vorbit cu cineva care mi-a spus ca trebuie sa faci niste cursuri, sa dai 14 examene sa intri intr o asociatie cu sediul la Londra - ACCA- si abia apoi suntem recunoscuti in tarile UE .

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Aha, și eu trebuie să înțeleg că dacă o astfel de persoană cu 14 examene și cu acreditări ACCA vine în România poate face contabilitate aici și poate semna bilanț și alte situații. Și că va fi echivalat ca membru CECCAR? Mă îndoiesc. Mai degrabă trebuie văzută legislația specifică țării respective. Poate au și ei un CECCAR al lor și au reguli legate de ținerea contabilității.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

papahagic

#5 Mesaj de papahagic »

cam asa ceva. nu doar i se pot echivala examenele cu CECCAR ci ci cu CAFR, contra unei taxe si a unui interviu. nu stiu exact. asa am inteles. ma gandeam ca poate stiti voi ceva

Scrie răspuns