Va salut stimati forumisti,
Va rog sa imi spuneti daca a mai incercat cineva sa instaleze saga pe un HDD extern conectat direct in retea. Sunt interesat de acest subiect deoarece doresc sa achizitionez un HDD extern care va fi legat direct la un router si sa pot folosi programul ca si cand ar fi pe HDD-ul unei statii din retea. In momentul de fata aplicatia este instalata pe un desktop si se lucreaza uneori pe respectivul desktop, uneori pe un laptop sau pe ambele in acelasi timp dar la firme diferite.
Din punct de vedere teoretic inteleg ca nu ar trebui sa fie probleme cat timp aplicatia citeste si verifica datele de identificare ale HDD-ului nu ale sistemului de operare dar mi-ar fi de mare ajutor daca a mai incercat cineva asa ceva.
Va multumesc anticipat pentru ajutorul vostru.
Saga C pe HDD extern in retea
-
Windows va exista atat la instalare cat si dupa aceea dar va fi pe un alt disk.
Adica vreau sa instalez programul sa fac toate operatiile ca si cand ar fi accesat prin retea de pe un alt calculator dar saga sa fie instalat pe acest disc extern care va functiona legat direct de router. Ceea ce ma intereseaza daca in momentul rularii mai verifica si alteva din sistemul de operare sub care a fost facuta instalarea initiala. Dupa cate am vazut pana acum saga nu cauta dacat anumite DLL-uri care trebuie sa fie prezente in sistemul de operare in care ruleaza.
P.S. Cred ca voi face totusi investitia si voi incerca, evident dupa ce voi obtine acceptul producatorului sa imi dea un nou cod in cazul in care nu functioneaza direct de pe HDD-ul extern; apoi va voi spune care au fost rezultatele experimentului.
Adica vreau sa instalez programul sa fac toate operatiile ca si cand ar fi accesat prin retea de pe un alt calculator dar saga sa fie instalat pe acest disc extern care va functiona legat direct de router. Ceea ce ma intereseaza daca in momentul rularii mai verifica si alteva din sistemul de operare sub care a fost facuta instalarea initiala. Dupa cate am vazut pana acum saga nu cauta dacat anumite DLL-uri care trebuie sa fie prezente in sistemul de operare in care ruleaza.
P.S. Cred ca voi face totusi investitia si voi incerca, evident dupa ce voi obtine acceptul producatorului sa imi dea un nou cod in cazul in care nu functioneaza direct de pe HDD-ul extern; apoi va voi spune care au fost rezultatele experimentului.
Sunt foarte curios daca va functiona daca faci incercarea te rog ne scrii si noua daca merge , folosesc Saga in atat retea locala cat si prin internet , solutia ta este o idee buna , dar ceva imi scapa. Hdd-ul tau va primi de la router o adresa ip diferita de calculatorul pe care este sistemul de operare , cred ca de aici s-ar putea sa papara probleme (nu sunt absolut sigur).
-
Teoretic
, ar trebui sa functioneze identic si la fel cu situatia in programul este instalat pe o statie din retea intrucat in recomandarile de instalare in retea se spune doar ca trebuiesc introduse in directorul Sistem al statiei care apeleaza programul anumite fisiere iar in cadrul unei retele cu IP variabil functioneaza perfect.
Cu siguranta voi posta experienta dupa ce voi face incercarea; deocamdata nu am gasit un HDD extern cu conectare directa la retea care sa fie si rezonabil ca pret si care sa aiba si o fiabilitate cat de cat buna.

Cu siguranta voi posta experienta dupa ce voi face incercarea; deocamdata nu am gasit un HDD extern cu conectare directa la retea care sa fie si rezonabil ca pret si care sa aiba si o fiabilitate cat de cat buna.
-