calcul impozit pe profit
teodorg 133 a spus:
,,As face asa, ca e corect cum spui...si e normal sa nu plat aiurea 80 mil ca si in tr.3...dar ma gandesc ca daca nu selectez nimic la impoz.profit pe decl.100 sa nu am probleme !!!!....eu oricum depun 101 pana pe 15,02 ca inchid balanta pana atunci la de 31.12.2008"
Nu sunt de acord cu pozitia luata de tine.
Ce te costa sa suni la telefon adm.financiara de care apartii si sa-i intrebi.Daca primesti un raspuns negativ,iati codul fiscal si OPANAF 101/2008,te duci la ei si-le dezbateti.
Sfatul meu e sa incerci ,pana nu depui D100.Dac-o depui cu imp.pe profit selectat,declari imp.pe profit din tr.III.08 chiar daca depui D.101 pana in 15.02.2009,pe perioada 25.01.2009-15.02.2009 sau data cand depui D.101,platesti dobanzile de intarziere dupa suma nevirata ,iar in caz ca platesti imp.,impozitul platit in plus nu ti-l restituie ci-l compenseaza cu alte oblig. datorate bugetului de stat,la cererea ta scrisa.
Numai bine
,,As face asa, ca e corect cum spui...si e normal sa nu plat aiurea 80 mil ca si in tr.3...dar ma gandesc ca daca nu selectez nimic la impoz.profit pe decl.100 sa nu am probleme !!!!....eu oricum depun 101 pana pe 15,02 ca inchid balanta pana atunci la de 31.12.2008"
Nu sunt de acord cu pozitia luata de tine.
Ce te costa sa suni la telefon adm.financiara de care apartii si sa-i intrebi.Daca primesti un raspuns negativ,iati codul fiscal si OPANAF 101/2008,te duci la ei si-le dezbateti.
Sfatul meu e sa incerci ,pana nu depui D100.Dac-o depui cu imp.pe profit selectat,declari imp.pe profit din tr.III.08 chiar daca depui D.101 pana in 15.02.2009,pe perioada 25.01.2009-15.02.2009 sau data cand depui D.101,platesti dobanzile de intarziere dupa suma nevirata ,iar in caz ca platesti imp.,impozitul platit in plus nu ti-l restituie ci-l compenseaza cu alte oblig. datorate bugetului de stat,la cererea ta scrisa.
Numai bine
Din surse diferite - inclusiv de pe forumul nostru - iata rezultatul pentru declararea impozitului pe profit la tr.IV in declaratia 100:
Pentru cei care INCHID EXERCITIUL pentru 31 12 2008 pana la data de 15 02 2009 (ei stiu sigur acest lucru, ca termina de inchis) NU DECLARA/NU SELECTEAZA/IGNORA POZITIA "IMPOZIT PE PROFIT....".
Chiar daca sunt incapatanat din nastere (zodie caprina, deh!) nu pot sa nu le multumesc celor care au sustinut CORECT punctul de vedere:
VA MULTUMESC StoicaT si PetriselF!

Pentru cei care INCHID EXERCITIUL pentru 31 12 2008 pana la data de 15 02 2009 (ei stiu sigur acest lucru, ca termina de inchis) NU DECLARA/NU SELECTEAZA/IGNORA POZITIA "IMPOZIT PE PROFIT....".
Chiar daca sunt incapatanat din nastere (zodie caprina, deh!) nu pot sa nu le multumesc celor care au sustinut CORECT punctul de vedere:
VA MULTUMESC StoicaT si PetriselF!

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Am fost azi la Finante sa depun 101 pt o firma, nu se mai depune 100 daca depui 101 si bilantul pana la 15.02.09. Am modificat in declaratie scadenta platii 15.02.09 dar programul modifica 25.02.09, iar Doamnele de la Finante nu mi-au primit-o ca nu era buna data de 25.02.09 ca trebuia sa fie 15.02.09,sa mai astept o alta versiune, ca am venit prea devreme cu declaratia.
Re: declaratia 100
,,Pozitia 02(106)Imp.pe profit datorat de PJ romane,se completeaza in tr.IV cu suma din tr.III sau nu se completeaza pt.cei care inchid exercitiul financiar anterior pana la 15 feb."
Este oarecare diferenta .Nu?Nu scrie...se trece imp.pe tr.III daca e 0[/quote]acesta e un citat din stoicat si lui ma adresez
da ai dreptate asa scrie..mi-a fost lene sa scriu tot tot.
ideea e ca am vrut sa intreb alceva.concluzia mesajului de avertizare e ca termenul de plata al impozitului pe profit e 15.04 daca nu-ti inchizi anul inainte de 15.04....si binenteles completezi decl.100 cu imp.pe profit - oricare ar fii el?
dupa parerea mea statul nu e atit de darnic si la un control impozitul pe profit cu declaratie la 15.02 sau 15.04 - termenul de plata e tot 25.01.2009, deci pina la 15.02 sau 15.04 se aplica majorari...
Vorbim de impozitul pe profit pe trim.IV 2008.
Este oarecare diferenta .Nu?Nu scrie...se trece imp.pe tr.III daca e 0[/quote]acesta e un citat din stoicat si lui ma adresez
da ai dreptate asa scrie..mi-a fost lene sa scriu tot tot.
ideea e ca am vrut sa intreb alceva.concluzia mesajului de avertizare e ca termenul de plata al impozitului pe profit e 15.04 daca nu-ti inchizi anul inainte de 15.04....si binenteles completezi decl.100 cu imp.pe profit - oricare ar fii el?
dupa parerea mea statul nu e atit de darnic si la un control impozitul pe profit cu declaratie la 15.02 sau 15.04 - termenul de plata e tot 25.01.2009, deci pina la 15.02 sau 15.04 se aplica majorari...
Vorbim de impozitul pe profit pe trim.IV 2008.
Ultima oară modificat Sâm Ian 17, 2009 3:42 pm de către mozaf, modificat 1 dată în total.
am depus 101, mi-au explicat ca imp.pe profit in timpul anului se plateste , iar regularizarea se face cu declaratia 101 la sfirsitul anului.paturcai scrie:Mai este o problema:mozaf scrie:mie de la finante nu mi-au dat voie sa nu platesc imp.pe profit din anul 2008 chiar daca in anul 2007 am avut de ex.pierdere de 200 ron iar in anul 2008 profit de 150 ronpaturcai scrie:Asa este.
Maxim 5 ani in spate.
va rog sa-mi dati legea/articolul ca sa pot sa ma justific pe viitor
Deducerea pierderilor din ani precedenti se face numai in situatia in care entitatea A DEPUS DECLARATIA 101.
Asta inseamna ca pot sa scad din baza impozabila pierderile precedente NUMAI daca am fost MACROINTREPRINDERE IN PERIOADA SCURSA.
Daca am fost micro inseamna ca nu am depus declaratia 101, si nu pot deduce din pierderi.
bani de la stat ii vezi la sfintul asteapta...sa nu fiu rea se compenseaza....
mozaf a scris
,,ideea e ca am vrut sa intreb alceva.concluzia mesajului de avertizare e ca termenul de plata al impozitului pe profit e 15.04 daca nu-ti inchizi anul inainte de 15.04....si binenteles completezi decl.100 cu imp.pe profit - oricare ar fii el?"
1.Din mesajul de atentionare nu rezulta ca termenul de plata a impozitului pe profit declarat pe tr.IV.08 este 15.04 .Nu vad cum ai putut trage o astfel de concluzie.Cred ca n-ai citit toate mesajele din acest topic .
2.Daca nu finalizezi inchiderea exercitiului financiar pe 2008 pana la data de 15.02.09,in D.100 pe tr.IV.08 ,pentru impozitul pe profit poz.2 ,completezi la datorat,suma trecuta la datorat in D.100 pe tr.III.08,impozit ce trebuie platit pana in 25.01.2009.
Nu inteleg ce vrei sa zici prin oricare ar fi el?. Impozit pe profit datorat pe tr.IV.08 trecut in D.100=impozit pe profit datorat tr.III.08 din D.100.
Citeste toate mesajele din acest topic.
Numai bine
,,ideea e ca am vrut sa intreb alceva.concluzia mesajului de avertizare e ca termenul de plata al impozitului pe profit e 15.04 daca nu-ti inchizi anul inainte de 15.04....si binenteles completezi decl.100 cu imp.pe profit - oricare ar fii el?"
1.Din mesajul de atentionare nu rezulta ca termenul de plata a impozitului pe profit declarat pe tr.IV.08 este 15.04 .Nu vad cum ai putut trage o astfel de concluzie.Cred ca n-ai citit toate mesajele din acest topic .
2.Daca nu finalizezi inchiderea exercitiului financiar pe 2008 pana la data de 15.02.09,in D.100 pe tr.IV.08 ,pentru impozitul pe profit poz.2 ,completezi la datorat,suma trecuta la datorat in D.100 pe tr.III.08,impozit ce trebuie platit pana in 25.01.2009.
Nu inteleg ce vrei sa zici prin oricare ar fi el?. Impozit pe profit datorat pe tr.IV.08 trecut in D.100=impozit pe profit datorat tr.III.08 din D.100.
Citeste toate mesajele din acest topic.
Numai bine
Ultima oară modificat Dum Ian 18, 2009 3:03 pm de către stoicat, modificat 1 dată în total.
[quote="stoicat"] mozaf a scris
2.Daca nu finalizezi inchiderea exercitiului financiar pe 2008 pana la data de 15.02.09,in D.100 pe tr.IV.08 ,pentru impozitul pe profit poz.2 ,completezi la datorat,suma trecuta la datorat in D.100 pe tr.III.08.
1.de fapt termenul de plata a impozitului pe profit dupa parerea ta care e?
2.Da sunt de acord cu faptul ca daca nu inchizi la 15.02, la poz.2 in d 100 completezi imp.datorat pe trim.III 08 ,dar cred ca ar trebui sa citesti ce a scris petriself....
La fel iti recomand citeste toate mesajele din acest topic.
Cu numai bine
2.Daca nu finalizezi inchiderea exercitiului financiar pe 2008 pana la data de 15.02.09,in D.100 pe tr.IV.08 ,pentru impozitul pe profit poz.2 ,completezi la datorat,suma trecuta la datorat in D.100 pe tr.III.08.
1.de fapt termenul de plata a impozitului pe profit dupa parerea ta care e?
2.Da sunt de acord cu faptul ca daca nu inchizi la 15.02, la poz.2 in d 100 completezi imp.datorat pe trim.III 08 ,dar cred ca ar trebui sa citesti ce a scris petriself....
La fel iti recomand citeste toate mesajele din acest topic.
Cu numai bine
Pentru lamuriri suplimentare aveti olegatura aici:
http://sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?p=34392#34392
http://sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?p=34392#34392
- teodorg133
Multumesc, am rezolvat...de la adm.fin citat "nu se selecteaza impoz.profit la dec.100 si am facut 101 cu regulariz pe care o depun pana in 15.02 "....multumesc tuturor pt sfaturi !!!
PS. M-a cost tel la adm fin....un impuls !!

PS. M-a cost tel la adm fin....un impuls !!

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
-
-
Cred ca M147 face o confuzie:
Situatia in care se storna impozitul pe profit (nu luam in calcul anul 2009 si o sa vedem de ce) era urmatoarea:
Am avut:
Trim I profit 100 lei am calculat impozit 16 lei
Trim II profit 200 lei am calculat impozit 32 lei
Trimestrul III am pierdere 400 lei
In acest moment fac nota contabila pentru a storna CONSTITUITUL (16+32) tocmai ca sa aduc realitatea faptica cu cea scriptica: nu pot plati impozit pe profit daca inregistrez pierdere.
Sau mai stornez in situatia in care ERONAT am inregistrat aiurea impozitul pe profit ca cheltuiala.
In cazul expus mai sus se spune:
Daca la o soc
Inregistrararea unui impozit nu are nicio legatura cu plata lui. Ca vreau sau nu, eu ca lucrator in contabilitate, il INREGISTREZ. Cat de dureros ar fi si chiar daca imi blocheaza contul la banca tot trebuie sa-l inregistrez si sa-l declar.
Pe principiul de mai sus: daca eu ma inregistrez cu contributiile salariale si nu le mai platesc, le stornez?! Desigur ca nu!
Sper din tot sufletul ca intrebarea sa fie gresita sau sa fi vrut sa fie o alta intrebare dar a iesit altceva scris care este chiar eronat.
Sper!
M147 nu faceti nicio nota contabila lasati SAGA sa faca inregistrarile corect.
Situatia in care se storna impozitul pe profit (nu luam in calcul anul 2009 si o sa vedem de ce) era urmatoarea:
Am avut:
Trim I profit 100 lei am calculat impozit 16 lei
Trim II profit 200 lei am calculat impozit 32 lei
Trimestrul III am pierdere 400 lei
In acest moment fac nota contabila pentru a storna CONSTITUITUL (16+32) tocmai ca sa aduc realitatea faptica cu cea scriptica: nu pot plati impozit pe profit daca inregistrez pierdere.
Sau mai stornez in situatia in care ERONAT am inregistrat aiurea impozitul pe profit ca cheltuiala.
In cazul expus mai sus se spune:
Daca la o soc
Raspunsul este: DA MA INCHID PE PIERDERE pentru ca aceasta este realitatea contabila conform prevederilor legale (impozit minim) in 2009, care prevederi spun: CHIAR DACA AM PIERDERE inregistrez un impozit minim.ciobanum147 scrie:am impozit de plata din anii precedenti si impozitul forfetar din 2009 tot de plata deci neachitat acum la 31.12.2009 ma inchid pe pierdere ,mai fac manual 691=441in rosu si 121=691 in rosu si mi se reduce impozitul de plata?
Inregistrararea unui impozit nu are nicio legatura cu plata lui. Ca vreau sau nu, eu ca lucrator in contabilitate, il INREGISTREZ. Cat de dureros ar fi si chiar daca imi blocheaza contul la banca tot trebuie sa-l inregistrez si sa-l declar.
Pe principiul de mai sus: daca eu ma inregistrez cu contributiile salariale si nu le mai platesc, le stornez?! Desigur ca nu!
Sper din tot sufletul ca intrebarea sa fie gresita sau sa fi vrut sa fie o alta intrebare dar a iesit altceva scris care este chiar eronat.
Sper!
M147 nu faceti nicio nota contabila lasati SAGA sa faca inregistrarile corect.
cei de la Brasov ... au pe site urmatoarele informatii
http://www.bv.finantepublice.ro/obligat ... 202010.pdf
D100depusa pana pe 25 ian 2010
- In contul impozitului pe profit se declara si se plateste pentru trimestrul IV 2009 o suma egala cu impozitul calculat si evidentiat pentru trimestrul III 2009, preluandu-se la
rd.1 ”Suma datorata” suma inscrisa
la rd. 2 ”Suma de plata” din declaratia pentru trim. III 2009.
Prin exceptie, contribuabilii care definitiveaza inchiderea exercitiului financiar 2009 pana la data de 25 feb 2010 inclusiv, depun declaratia anuala de impozit pe profit (101) si platesc impozitul pe profit aferent anului fiscal incheiat pana
la data de 25 februarie 2010 inclusiv si nu mai au obligatia de a declara impozitul pe profit aferent trimestrului IV 2009 pana la data de 25 ianuarie 2010 in formularul 100 si de a plati impozitul pe profit aferent trimestrului IV 2009, in suma egala cu impozitul calculat si evidentiat pentru trimestrul III 2009.
...........
atunci daca firma a avut profit pe trim 1,2,3 dar inferior impozitului minim (deci s-a declarat si platit impz minim) ce face in trim 4?
nu declara nimic si face d101 ? care este suma datorata ?
cea calculata conform formulei VT-CT+Ch neded-V neimpozabile ... sau ne raportam la impozitul mimin ...adica tot tb sa platim impozitul minim aferent t4 adica cel minim
http://www.bv.finantepublice.ro/obligat ... 202010.pdf
D100depusa pana pe 25 ian 2010
- In contul impozitului pe profit se declara si se plateste pentru trimestrul IV 2009 o suma egala cu impozitul calculat si evidentiat pentru trimestrul III 2009, preluandu-se la
rd.1 ”Suma datorata” suma inscrisa
la rd. 2 ”Suma de plata” din declaratia pentru trim. III 2009.
Prin exceptie, contribuabilii care definitiveaza inchiderea exercitiului financiar 2009 pana la data de 25 feb 2010 inclusiv, depun declaratia anuala de impozit pe profit (101) si platesc impozitul pe profit aferent anului fiscal incheiat pana
la data de 25 februarie 2010 inclusiv si nu mai au obligatia de a declara impozitul pe profit aferent trimestrului IV 2009 pana la data de 25 ianuarie 2010 in formularul 100 si de a plati impozitul pe profit aferent trimestrului IV 2009, in suma egala cu impozitul calculat si evidentiat pentru trimestrul III 2009.
...........
atunci daca firma a avut profit pe trim 1,2,3 dar inferior impozitului minim (deci s-a declarat si platit impz minim) ce face in trim 4?
nu declara nimic si face d101 ? care este suma datorata ?
cea calculata conform formulei VT-CT+Ch neded-V neimpozabile ... sau ne raportam la impozitul mimin ...adica tot tb sa platim impozitul minim aferent t4 adica cel minim