PTR. TOMAC, SEPTIMIU, SI CINE MA MAI POATE AJUTA
PTR. TOMAC, SEPTIMIU, SI CINE MA MAI POATE AJUTA
Cum inregistrez bonificatiile? cum reglez TVA? am bonificatii si de 10% si de 100%
HHEEEELLLLLPPPPPPP!!!!!
HHEEEELLLLLPPPPPPP!!!!!
bonificatii...
Bonificatie 100%=pomana...Poate esti mai explicit...O.Dinu
Corect.
Citeste si aici: http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ount+rabat
Trebuie facuta distinctia intre rabat, bonificatie, sau cum vrei sa-i spui si discountul financiar.
Daca reducerea de pret, acea bonificatie este inscrisa pe factura cu care ai cumparat produsele respective, atunci diminuezi pretul de cumparare cu bonificatia respectiva.
Spre exemplu - pe datele oferite de tine, la acel adaptor, daca bonificatia este pe aceiasi factura, cu adaptorul atunci pretul de cumparare va fi 0 si vei avea adaos de 100%.
Daca insa primesti factura distincta numai pentru bonificatie, atunci aceasta se inregistreaza ca discount financiar prin contul 767.
Am remarcat insa ca in Saga C v.233 nu merge varianta in care debifezi la linie separata in factura, ceea ce in mod normal ducea la recalcularea pretului de achizitie prin diminuarea acestuia cu reducerea de pret, asa ca pina se rezolva, merge numai prin calcul manual.
Citeste si aici: http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ount+rabat
Trebuie facuta distinctia intre rabat, bonificatie, sau cum vrei sa-i spui si discountul financiar.
Daca reducerea de pret, acea bonificatie este inscrisa pe factura cu care ai cumparat produsele respective, atunci diminuezi pretul de cumparare cu bonificatia respectiva.
Spre exemplu - pe datele oferite de tine, la acel adaptor, daca bonificatia este pe aceiasi factura, cu adaptorul atunci pretul de cumparare va fi 0 si vei avea adaos de 100%.
Daca insa primesti factura distincta numai pentru bonificatie, atunci aceasta se inregistreaza ca discount financiar prin contul 767.
Am remarcat insa ca in Saga C v.233 nu merge varianta in care debifezi la linie separata in factura, ceea ce in mod normal ducea la recalcularea pretului de achizitie prin diminuarea acestuia cu reducerea de pret, asa ca pina se rezolva, merge numai prin calcul manual.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
am gasit butonul, am bagat discount 100% si a facut automat stornarea sumei sau sumele inregistrate cu minus. sper sa fie corect asa.
dar oricum citesc zi de zi tot ce se posteaza si am ajuns la concluzia ca cunosc putine despre program. Ca sa nu mai zic de Saga S pentru care abia am facut contract si o societate cu obiect de activitate service auto. O sa ma manance gaia.
multumesc inca o data
dar oricum citesc zi de zi tot ce se posteaza si am ajuns la concluzia ca cunosc putine despre program. Ca sa nu mai zic de Saga S pentru care abia am facut contract si o societate cu obiect de activitate service auto. O sa ma manance gaia.
multumesc inca o data
Nu dispera, incet o sa inveti. Nu s-a nascut nimeni invatat si totul se invata.
Fa-ti o firma de test in Saga S.
In articole contabile, iti vor aparea numai daca generezi din meniul de operatii articolele contabile.
Filozofia e simpla la Saga S: fiecarui articol ii este asociat un tip de articol in functie de care va genera articolele contabile corespunzatoare, il va stoca sau nu, etc.
Succes pe mai departe si fii mai optimista.
Fa-ti o firma de test in Saga S.
In articole contabile, iti vor aparea numai daca generezi din meniul de operatii articolele contabile.
Filozofia e simpla la Saga S: fiecarui articol ii este asociat un tip de articol in functie de care va genera articolele contabile corespunzatoare, il va stoca sau nu, etc.
Succes pe mai departe si fii mai optimista.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
O firmă a primit bani prin trezorerie de la o unitate bugetară,acest lucru s-a petrecut şi anul trecut,însă acum deosebirea este că pentru a fi transferaţi banii in bancă(BANC POST)functionarul a cerut ordin de plată întocmit de contabil din Declaraţia 100,drept să vă spun nu am făcut ordine de plată niciodată,cu excepţia unui caz de foarte mult timp,iar din saga dec100 nu ştiu cum ar fi acest transfer.Mulţumesc celor care mă ajutaţi în acest început.