extrase de cont Cecuri/BO?

ionascus

extrase de cont Cecuri/BO?

#1 Mesaj de ionascus »

La clientii la care lucrez cu BO si cecuri, in momentul in care primesc cecul sau BO il operez in situatie cecuri/BO. Automat este scazuta valoarea acestuia din fisa clientului respectiv.
Cand cer confirmarea extrasului de cont la 31.12.2008, soldul in fisa clientului este 0. Eu am insa de incasat aceste instrumente de plata.

Este corect asa?

Mai trebuie sa cer cumva si o confirmare ca si el are inregistrate in contabilitate aceste instrumente de plata. Daca da, cum ar arata o astfel de cerere?

simonag

#2 Mesaj de simonag »

in fisa clientului o fi 0 dar in 413(eventual pe analitic)cum e?
sau la avalizare 5113 cum e?
desi cred ca nu tebuie cerut nimic de la ei,doar ai un instrument in care-si recunoaste datoria si te asiguri ca acesta e in ordine!!!

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Corect, asa si este.
In momentul in care am intrat in posesia unui CEC/BO, etc, clientul isi achita factura la schimb cu acea valoare pe care mi-a lasat-o ca eu sa o pot incasa la o anumita data.
Asa cum oberva SimonaG (felicitari din nou!) extrasul de cont imi arata realitatea: clientul si-a achitat datoria fata de mine numai ca eu fiind tinut de scadenta cecului nu asunt in stare sa-l incasez. Dar AM CERTITUDINEA GARANTATA DE CLIENT ca instrumentul lasat de el se va incasa.
Extrasul de cont se va trimite exact asa cum il scoate programul pentru ca asa este corect.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ionascus

#4 Mesaj de ionascus »

Multumesc de raspunsuri.
Nu puneam la indoiala extrasul de cont scos de Saga cu 0, este corect asa cum il scoate programul.
Ma intrebam doar daca mai trebuie ceruta si o alta confirmare referitor la cecuri/bo.

Scrie răspuns