inregistrare intrari la microintreprindere neplatitoare tva

grozavl

inregistrare intrari la microintreprindere neplatitoare tva

#1 Mesaj de grozavl »

Avem o microintreprindere neplatitoare de tva la care avem facturi de intrare cu tva pe care le-am inregistrat cu tva 19%. La bilant ne apare o diferenta egala cu suma lui 4426. Cum trebuia sa facem inregistrarile de la intrari ?

balazse

#2 Mesaj de balazse »

Pai daca esti neplatitor de TVA atunci nu ai cum sa deduci TVA, in mod normal la TVA trebuia trecut "0".
Cum a descris si TamasanuC vezi cum se procedeaza: http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=6934

grozavl

#3 Mesaj de grozavl »

Deci la tva trec 0 si la pret unitar trec pretul unitar + tva aferent la acel pret.
Si in momentul in care voi deveni platitor de tva, de unde va fi calculat TVA-ul pentru:
- stocurilor avute in momentul inregistrarii ca platitor de TVA;
- mijloacele fixe achizitionate cu cel mult 90 zile inaintea inregistrarii ca platitor de TVA ?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Citiți și helpul programului!!!!! Toate aceste situații sunt descrise acolo. Trebuie doar bunăvoință și răbdare în a-l citi.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tudorv562

#6 Mesaj de tudorv562 »

ca sa nu apara tva pe rubrica de tva si acesta sa fie incorporat in pretul total cand intocmesti nir-ul urmaresti cativa pasi:
-sa ai la tva cand intocmesti nirul 0
- introduci cantitatea sari peste pret unitar inscrii valoarea totala din factura(moment in care cursorul va sari in casuta vecina),te intorci inapoi pe rubrica valoare(aceasta se va colora in albastru),apei CTRL+T si obtii toate datele asa cum le doreai-fara evidentiere tva in nir si implicit in balanta si jurnale.SUCCES!! DACA NU IESE MA CAUTI SI O LAMIRIM,K?

tudorv562

#7 Mesaj de tudorv562 »

ca sa nu apara tva pe rubrica de tva si acesta sa fie incorporat in pretul total cand intocmesti nir-ul urmaresti cativa pasi:
-sa ai la tva cand intocmesti nirul 0
- introduci cantitatea sari peste pret unitar inscrii valoarea totala din factura(moment in care cursorul va sari in casuta vecina),te intorci inapoi pe rubrica valoare(aceasta se va colora in albastru),apei CTRL+T si obtii toate datele asa cum le doreai-fara evidentiere tva in nir si implicit in balanta si jurnale.SUCCES!! DACA NU IESE MA CAUTI SI O LAMIRIM,K?

Scrie răspuns