FISE FISCALE 2008
FISE FISCALE 2008
Am vrut sa listez Fisele Fiscale pt anul 2008, dar am constatat ca la un angajat nu imi preia nici data angajarii nici data incetarii contractului de munca.Perioada corecta era din 01.08.2008-30.09.2008. In registru de evidenta al salariatilor apare corect.Am avut 2 persoane in aceasta situatie- una o preia bine si una nu. Unde gresesc?
fise fiscale 2008
Am si eu o problema la 3 salariati care au plecat in somaj in 17.01.2008 si i-am reangajat in 17.03.2008, nu-mi scoate decat prima perioada. Cum sa fac? Sa completez manual restul fisei?(din martie pana in decembrie inclusiv?) Si pe borderou cum va apare?
- munteanud411
Daca si la prima angajare si la a doua angajare are functia de baza, atunci trebuie sa faci o singura fisa fisca (FF) pt. un angajat. Descarci programul de Fise fiscale de pe M.Finante si completezi manual din cele 2 fise fiscale. Nu treci nici data angajarii, nici data plecarii.
Cum procedezi cu cele 2 FF :
Dupa ce ai listat prima fisa (am inteles ca ai listat-o), te pozitionezi pe a doua angajare a salariatului, dai clik fise fiscale si in tabelul de sus debifezi prima pozitie pe care ai listat-o deja si lasi bifat la OK pozitia pe care vrei sa o listezi (a doua). Dai actualizare si trebuie sa-ti apara fisa din martie incolo.
Numai daca angajatul are un contract la functia de baza si unul cu timp partial faci 2 fise. In caz contrar, trebuie sa cumulezi perioadele lucrate iar pe februarie pui 0 (zero).
Spor la lucru !
Cum procedezi cu cele 2 FF :
Dupa ce ai listat prima fisa (am inteles ca ai listat-o), te pozitionezi pe a doua angajare a salariatului, dai clik fise fiscale si in tabelul de sus debifezi prima pozitie pe care ai listat-o deja si lasi bifat la OK pozitia pe care vrei sa o listezi (a doua). Dai actualizare si trebuie sa-ti apara fisa din martie incolo.
Numai daca angajatul are un contract la functia de baza si unul cu timp partial faci 2 fise. In caz contrar, trebuie sa cumulezi perioadele lucrate iar pe februarie pui 0 (zero).
Spor la lucru !
La coloana 3, "alte deduceri", nu ar trebui sa apara contrib. pensie facultativa-pilon III, in cazul in care se retine pe stat salariatului? Sumele de la venit baza de calcul si impozit lunar retinut sunt corecte, dar ma gandeam ca, asa cum apare deducerea personala sa apara si ctr. la pensia facultativa retinuta salariatului si care micsoreaza impozitul pe salariu.