nir SAGA S
nir SAGA S
introduc produsele , cantitatea, pretul unitar, introduc si bonificatia, stabilesc la articole pretul de vanzare, implicit adaosul comercial(%), dar cand dau listare nir nu imi iese si partea cu adaosul comercial.
Unde gresesc?
Unde gresesc?
Inca o intrebare: introduc produsele cu pretul de intrare....dar cand introduc valoarea de vanzare si adaosul comercial in articole? inainte sau dupa ce am inregistrat factura de intrare????
Am doua optiuni la valoarea de vanzare: cu TVA si fara TVA. daca introduc valoarea fara TVA , iau in calcul si adaosul comercial sau numai valoarea de intrare?
Normal cred ca ar fi fara adaosul comercial. Asa e?????
Am doua optiuni la valoarea de vanzare: cu TVA si fara TVA. daca introduc valoarea fara TVA , iau in calcul si adaosul comercial sau numai valoarea de intrare?
Normal cred ca ar fi fara adaosul comercial. Asa e?????
Din Saga S nu se genereaza NIR cu adaosul comercial inscris pe acesta:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=438 pentru detalii
In cazul tau, daca doresti sa vinzi piesele cu un adaos comercial, atunci inseamna ca la fiecare client emiti factura fiscala pe care inscrii pretul de vinzare la acele piese. Vei elimina in acest caz contul 378, intrucit avind o evidenta cantitativ-valorica la fiecare emitere si validare de factura fiscala se va genera si articolul contabil ce reflecta descarcarea de gestiune in pret de cumparare ceea ce face ca acel cont si implicit contul 4428 sa nu fie necesare.
Ca idee in S, articolele contabile arata cam asa:
La validarea NIR:
371=401
La validarea iesirii:
4111=707
607=371
Stocul va fi reflectat in pret de cumparare - fara a fi utilizate conturile 378 si 4428.
Daca nu doresti o evidenta cantitativ valorica ci una global valorica, atunci poti folosi SAGA C pentru partea de comert.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=438 pentru detalii
In cazul tau, daca doresti sa vinzi piesele cu un adaos comercial, atunci inseamna ca la fiecare client emiti factura fiscala pe care inscrii pretul de vinzare la acele piese. Vei elimina in acest caz contul 378, intrucit avind o evidenta cantitativ-valorica la fiecare emitere si validare de factura fiscala se va genera si articolul contabil ce reflecta descarcarea de gestiune in pret de cumparare ceea ce face ca acel cont si implicit contul 4428 sa nu fie necesare.
Ca idee in S, articolele contabile arata cam asa:
La validarea NIR:
371=401
La validarea iesirii:
4111=707
607=371
Stocul va fi reflectat in pret de cumparare - fara a fi utilizate conturile 378 si 4428.
Daca nu doresti o evidenta cantitativ valorica ci una global valorica, atunci poti folosi SAGA C pentru partea de comert.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.