diferente stoc

secana

diferente stoc

#1 Mesaj de secana »

Utilizez saga c gestiune global-valorica din 01.07.2008
La 31.12.2008 am facut inventarul marfurilor din magazie si am diferente
destul de mari in plus fata de valoarea din balanta la 31.12.2008 (stocul existent corespunde cu fisele de magazie)
Precizez faptul ca la data preluarii 30.062008 nu am facut si o verificare faptica a stocului ..Am verificat ulterior intrarile si iesirile si am constatat o diferenta de 3000. :shock:
Am avut situatii in care am refuzat o anumita marfa in luna iunie,nu i-am facut NIR si am returnat-o cu aviz de expeditie. Dupa o luna a sosit factura storno,pe care am inregistrat-o cu minus :roll:
va rog sa-mi dati un sfat :cry: ce pot sa fac???
multumesc

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Reglarea se face diminuand cheltuiala cu descarcarea de gestiune.
Factura de storno se storneaza si ea la randul ei. Si aceasta factura denatureaza marfurile.
Daca marfurile nu le-ai primit faptic, la ce ai mai inregistrat scriptic ca le-ai dat inapoi?
Pentru produsele constatate in plus (ne referim la CANTITATIV VALORIC) EXISTA IN operatii speciale si posibilitatea incarcarii produselor inapoi in gestiune.
Programul iti da voie sa incarci si sa pui conturile.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

am o problema la stocurile din magazie la 2 articole si anume:
la ambele articole, valoare finala e pe minus dar cantitatile sunt corecte.
verificand fisa de magazie pe luni am gasit la 12.2007 cantitatile intrate si iesite corect dar la valoarea stocului final e cu minus.
apoi din luna 08-2008 creste valoarea pe minus cu inca putin.
la 31.12.2008 stocul e pe zero dar valoarea la articolele acestea doua e pe minus.

am incercat prin program ce s-a putut dar nu a disparut problema.
cum s-ar putea rezolva ?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

secana

#4 Mesaj de secana »

Marfa refuzata a venit pe o factura cu alte marfuri pe care le-am receptionat iar factura fiind din iunie fostul contabil nu stiu cum a procedat.
Eu cand am primit factura am inregistrat-o,altfel cum apare in contabilitate ca am primit o factura de la un furnizor?chir si cu minus :oops:
Am avut situatiii in care am primit marfa in februarie 2008,i-am facut receptia,nu am vandut-o pana in august,atunci am returnat-o furnizorului,care mi-a adus factura storno din luna 09 /2008 in luna 02/2009 :shock: (dupa nenumarate telefoane)
Cautand acul in carul cu fan am constatat ca la 31.12.2007 am facut inventarul pe baza fiselor de magazie(pret de vanzare fara tva) si in contabilitate la 31.12.2007 la soldul contului 371 apare aceeasi suma (fara tva) :!:
va rog sa-mi dati un sfat cum sa reglez situatia :cry:

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Pentru HerganieC:
Eu as face o smecherie, depinde de felul in care este setata descacarea de gestiune, cam asa:
1. Am corecte cantitatile dar am incorecte valorile:
Incarc "fictiv" 1 bucata iar la pret pun o valore mai mare decat imi arata ca sunt pe minus.
Exemplu:
Am 2 bucati fara pret iar la valoare totala - 100 lei
Stiu ca cele 2 bucati au pret de intrare 30 lei o bucata si 42 lei o bucata.
Incarc gestiunea "fictiv" cu 1 bucata care are ca pret de intrare (30+42+100) = 172 lei.
2. Prin operatii speciale descarc 1 bucata introdusa "fictiv", si mi se va pune pretul de catre program. (folosind CMP)
3. Marfurile ramase ar trebui sa fie (CMP) 57.33/bucata.
4. Daca tin la corectitudine, le scad din nou prin operatii speciale, si dupa validare le voi reintroduce corect, 1 buc x 30 lei, si inca 1 buc x 42 lei.
5. CMP ar trebui sa imi spuna ca pretul pe bucata va fi 36 lei (30+42)/2

Sau incearca REGLARI DE STOCURI, uita-te la INVENTARIERE

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Pentru SecanA:
Inventarierea de sfarsit de an, este Lege si document de "reglare" in gestiune.
Exista in partea de stocuri:
- Inventariere
- Reglari descarcare
La inventariere pun stocurile faptice si stocurile scriptice.
Este mai mult decat minunat acest program numit SAGA.
Se chinuie el sa ne iasa bine.
Pune-l la lucru!
Ceea ce am scris mai sus ramane valabil:
Identifica partea din factura initial de stornare primita de la furnizor, iar partea care nu are legatura cu primirea marfurilor, storneaz-o!

Scrie răspuns