As dori sa-mi spuna cineva care sunt condiile pentru deductibilitatea cheltuielilor cu deplasarea membrilor consiliului de administratie de la domiciliu la sediul firmei care se afla in alt judet.
Multumesc anticipat!
cheltuieli cu deplasarile
Cheltuielile cu deplasarile sunt deductibile NUMAI in situatia in care acei membrii sunt si salariati. Altfel nici nu se pune problema.
Legatura de mai jos poate convinge:
http://sagasoft.ro/forum/viewtopic.php? ... t=delegare
Daca se prefera siluirea prevederilor legale, si totusi li se acorda astfel de sume de bani, atunci vor fi considerate in totalitate nedeductibile fiscal.
Printre nedeductibilitati la calcularea bazei impozabile privind stabilirea impozitului pe profit:
- bunurile, marfurile si SERVICIILE acordate actionarilor/asociatilor precum si a lucrarilor executate in favoarea acestora;
- cheltuielile cu chiria si intretinerea spatiilor puse la dispozitia acestora;
- alte chltuieli de aceeasi natura.
Legatura de mai jos poate convinge:
http://sagasoft.ro/forum/viewtopic.php? ... t=delegare
Daca se prefera siluirea prevederilor legale, si totusi li se acorda astfel de sume de bani, atunci vor fi considerate in totalitate nedeductibile fiscal.
Printre nedeductibilitati la calcularea bazei impozabile privind stabilirea impozitului pe profit:
- bunurile, marfurile si SERVICIILE acordate actionarilor/asociatilor precum si a lucrarilor executate in favoarea acestora;
- cheltuielile cu chiria si intretinerea spatiilor puse la dispozitia acestora;
- alte chltuieli de aceeasi natura.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
CF art. 21 alin. (2) Sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri, adica deductibile, şi:
e) cheltuielile de transport şi cazare în ţară şi în străinătate, efectuate de către salariaţi
şi administratori, precum şi pentru alte persoane fizice asimilate acestora, stabilite prin norme;
Norme pct.27:
Calitatea de administrator rezultă din actul constitutiv al contribuabilului sau contractul de administrare/mandat.
În sensul art. 21 alin. (2) lit. e) din CF, persoanele fizice asimilate salariaţilor cuprind şi:
a) directorii care îşi desfăşoară activitatea în baza contractului de mandat, potrivit legii;
b) persoanele fizice rezidente şi/sau nerezidente detaşate, potrivit legii, în situaţia în care contribuabilul suportă drepturile legale cuvenite acestora.
Nu este deductibila diurna.
e) cheltuielile de transport şi cazare în ţară şi în străinătate, efectuate de către salariaţi
şi administratori, precum şi pentru alte persoane fizice asimilate acestora, stabilite prin norme;
Norme pct.27:
Calitatea de administrator rezultă din actul constitutiv al contribuabilului sau contractul de administrare/mandat.
În sensul art. 21 alin. (2) lit. e) din CF, persoanele fizice asimilate salariaţilor cuprind şi:
a) directorii care îşi desfăşoară activitatea în baza contractului de mandat, potrivit legii;
b) persoanele fizice rezidente şi/sau nerezidente detaşate, potrivit legii, în situaţia în care contribuabilul suportă drepturile legale cuvenite acestora.
Nu este deductibila diurna.
Eu inteleg din ce a evidentiat ApetreM urmatoarele:
- au calitatea de aministratori/directori...pe baza de mandat,
adica, daca un membru al unui consiliu de administratie nu are contract de mandat si nici nu este salariat este....visiting director sau ceva de genul acesta.
- au calitatea de aministratori/directori...pe baza de mandat,
adica, daca un membru al unui consiliu de administratie nu are contract de mandat si nici nu este salariat este....visiting director sau ceva de genul acesta.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!