p.f. norma de venit

baltaretuc

p.f. norma de venit

#1 Mesaj de baltaretuc »

O coafeza si-a facut un p.f. si a optat la plata impozitului pe venit pe baza de norma de venit; as dori sa stiu ce evidenta tine, desi fiind pe baza de norma cred ca nu importa ce cheltuieli face si nici ce venit are.Cineva i-a spus ca-i trebuie casa de marcat.Pentru ce daca nu importa cit incaseaza?
Daca stie cineva sa-mi raspunda multumesc anticipat :roll:

iarovoim

#2 Mesaj de iarovoim »

Cred ca ii trebuie registru de incasari-plati si contabilitate in partida simpla. Daca gresesc cu ceva, va rog sa ma corectati dragi colegi de forum!
Casa de marcat deoarece lucreaza cu persoane fizice, iar in baza raportului generat de aceasta se face monetar si se inregistreaza incasarile.

teodorg133

#3 Mesaj de teodorg133 »

iarovoim scrie:Cred ca ii trebuie registru de incasari-plati si contabilitate in partida simpla. Daca gresesc cu ceva, va rog sa ma corectati dragi colegi de forum!
Casa de marcat deoarece lucreaza cu persoane fizice, iar in baza raportului generat de aceasta se face monetar si se inregistreaza incasarile.
da, asta e bine la PFA in sistem real....se tine evid venit si chelt si se impoziteaza difer...la norma de venit, iti impozit fiscul pe baza normei pe care a fixat-o de la incep.inreg ca PF....si alte pareri ?? :oops:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

apetrem

#4 Mesaj de apetrem »

Nu trebuie nici un fel de evidenta.
CF, art. 49 alin. (8):
Contribuabilii care desfăşoară activităţi pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit
nu au obligaţia să organizeze şi să conducă contabilitate în partidă simplă pentru activitatea respectivă.
Casa de marcat este obligatorie, pentru ca asa prevede legea cu casele de marcat, Og. 28/1999.

Totusi, ceva evidenta trebuie sa fie pentru a sesiza depasirea plafonul de tva de 35.000 euro.

baltaretuc

p.f. norma de venit

#5 Mesaj de baltaretuc »

Multumesc.La fel gindeam si eu doar ca pierdusem din vedere plafonul de tva, desi e putin probabil ca o coafeza sa realizeze aprox.3000 eur pe luna

Scrie răspuns