Utilizare scaner COD DE BARE

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
saracuti

Utilizare scaner COD DE BARE

#1 Mesaj de saracuti »

Buna ziua , am urmatoarea problema- am un scaner de coduri de bare SYMBOL 2208 si doresc utilizarea lui in SAGA, cum il pot utiliza cum pot sa-l fac sa-l vada SAGA stiu ca e ca o tastatura dar cum pot sa-l fac sa mearga?

tomac

#2 Mesaj de tomac »

1.Instalezi scanerul (il legi la PC si pui drivere softul de interfata daca necesita asa ceva)
2.Testeaza-l. Ce-l mai simplu e sa deschizi notepad si scanezi un cod de bare acolo. Daca iti va scana si va aparea ceea ce e trecut in cifre sub codul de bare si va emula un ENTER, inseamna ca scanerul e functional.
3.In SAGA, trebuie ca in noemclatorul de articole, sa existe completat campul "Cod bare" la toate acele articole la care doresti sa-l utilizezi. Pentru a-ti usura munca, scaneaza codul de bare al articolului, odata e in nomeclator esti pozitionat pe acel camp.
4.Operarea intrarilo/iesirilor e simpla. Vezi in help la intrari/iesiri modul de lucru cu coduri de bare (operare cu cod de bare)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

floreaf

#3 Mesaj de floreaf »

Programul merge oare si cu cititorul de coduri mobil?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Daca te referi la acele dispozitive speciale ce pot si verifica stocul, nu, nu este compatibil cu asa ceva.
Programul functioneaza cu orice scaner de coduri de bare, fie el fix sau mobil, ce permite citirea codului de bare si transmiterea lui in clar catre locul in care e pozitionat cursorul pentru culegerea de date.

saracuti

#5 Mesaj de saracuti »

Iarasi cu scanerul asta....
Deci scanerul este recunoscut de calculator nu am erori de citire insa nu pot sa-l fac sa emuleze o tastatura numerica. Mu apare nimic in notepad sau in saga. Cum se poate rezolva aceasta situatie. Saga este compatibila doar cu anumiti scaneri?

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Nu.
Scanerul are rolul de a prelua informatia din codul de bare si de a o transmite in cimpul sau in locatia in care e pozitionat cursorul.
Nu se pune problema de compatibilitate cu un program sau altul. Cita vreme scanerul, ca dispozitiv hardware e instalat corect, cu driverele corecte si este recunoscut de sistemul de operare, nu e nicio problema.
Scanerul nu emuleaza niciun fel de tastatura. El pur si simplu citeste codul de bare si transmite informatia continuta de acesta programului in care cursorul este activ in acel moment.
In cazul in care nu functioneaza, este posibil ca:
- scanerul sa nu fie setat corect (destul de putin probabil)
- codul de bare sa nu fie citit corect (fie este ilizibil, fie are un format aparte ce nu poate fi citit de catre scaner, fie este incorect ca format)

sabaucip

Cod de bare la IESIRI

#7 Mesaj de sabaucip »

La iesiri, in care camp trebuie pozitionat cursorul atunci cand se citeste codul de bare?

Multumesc

tomac

#8 Mesaj de tomac »

La cod. La fel și la intrări.

sabaucip

Problema iesiri - tip articole - cod de bare

#9 Mesaj de sabaucip »

Aici am si eu o problema:

Daca iau produsul care il vand in mana si citesc codul de bare cu device-ul respectiv (dupa ce am selectat campul din coloana Cod) este OK, citeste codul, dar nu actualizeaza automat si campul Tip. Ori, daca produsul nu este din grupa selectata initial la Tip, avem eroare.
Propun sa se rezolve aceasta problema asa incat, implicit (default) la introducere de nou articol la iesiri (facturare) la campul Tip sa fie selectate toate tipurile de articole (adica tot stocul), altfel nu se justifica folosirea codului de bare...

Daca este vreo alta rezolvare, va rog sa-mi spuneti si mie, ca poate nu am gasit-o.

Va multumesc.

gagium936

#10 Mesaj de gagium936 »

Incearca si asa :
Administrare/Configurare societati/Setari diverse/Afisez numai articolele cu rulaj pe gestiunea selectata.

Vezi ce iesi si ne dai si noua un raspuns :wink:

Daca nu se poate, e clar singura varianta ramane mutarea campurilor "Tip" si "Gestiune" dupa "Denumire articol/serviciu" si "Cod" adica exact invers decat sunt acum. O astfel de mutare presupune ca programul sa "stie" sa-si aleaga singur tipul si gestiunea in functie de nomenclatorul "Articole" si "Gestiuni".

Ramane de vazut :shock:
Keep Walking!

briscb

#11 Mesaj de briscb »

Referitor la ce a raspuns TomaC (pozitionarea la cod in momentul scanarii).
Daca codul de bare nu este generat din codul de produs programul stie sa asocieze codul de bare cu cel de produs? Ce va aparea in campul de cod produs ? Codul de bare se genereaza din codul produsului numai daca acesta este numeric ori foarte multe coduri sunt alfanumerice .In help scrie :"În cazul în care doriţi operarea cu coduri de bare, acesta(codul articolului) trebuie să conţină codul de bare al produsului." Nu prea inteleg la ce se refera.Codul produsului de multe ori nu are nimic in comun cu codul de bare.Cum procedez in aceste cazuri

tomac

#12 Mesaj de tomac »

Iniţial cele 2 cîmpuri trebuiau să conţină acelaşi cod. Acum puteţi avea un cod intern la cod articol şi codul de bare corect la cod de bare.

briscb

#13 Mesaj de briscb »

Am incercat sa introduc (prin fereastra intrari, NIR) codul produsului (alfanumeric) iar la codul de bare codul de bare de pe produs (numeric) , in acest caz nu se tipareste codul de bare pe etichete.Cod de bare am reusit sa tiparesc numai in cazul in care codul produsului este numeric si generez codul de bare din codul produsului.As dori sa mi se tipareasca codul de bare pe eticheta fara a avea vreo legatura cu codul produsului (de foarte multe ori nu seamana deloc).Este posibil asa ceva? Nu inteleg ce vrei sa spui prin "cod de bare corect" , sa aiba obligatoriu 13 caractere?

briscb

#14 Mesaj de briscb »

Exemple:
1.Cod produs : 000506616
Cod de bare generat din cod produs: 5940005066166
Eticheta tiparita corect cu cod de bare.
2.Cod produs : 8MK37671260/
Cod de bare corect introdus de mine de pe produs: 4045621267605
Eticheta se tipareste fara cod de bare.

Scrie răspuns