achizitie auto

popescuc

achizitie auto

#1 Mesaj de popescuc »

Am un client care are cabinet de medicina individuala si srl cu asociat unic, neplatit. tva si micro.
Intrebare : pe care dintre ele este mai avantajos sa faca rate sau lesing pt. auto?

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

pe cabinet

popescuc

#3 Mesaj de popescuc »

Multumesc mult. Dar as mai inteba ceva. Ce are voie medicul sa deduca fiscal din aceasta achizitie? rata in intregime, amortizarea, asigurarea?

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

amortizarea si asigurarile... la fel ca la srl

floreaf

#5 Mesaj de floreaf »

Am un leasing financiar si ratele imi vin cam asa:
rata imprumut--------------100
diferenta rata principal cu -2
diferenta rata actual cu-1
dobanda 20
diferenta dobanda principal cu-3
dif.dobanda cu-2
Casco
TVA
Sumele cu -(minus) sunt datorita cursului mai mic decat in contract.
Voi cum le inregistrati in C?

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Era pe undeva la leasing ca dobinda si diferenta de curs se inregistreaza prin 668, da uite ca nu gasesc acum.
Eu unul atit dobinda cit si eventualele diferente de curs le trec prin 668.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

neculail

leasing (concesionat!)

#7 Mesaj de neculail »

Salut.Ma puteti ajuta?
Cum se face in cazul :
O societate comerciala X cumpara in leasing un autoturism si doreste sa il dea imediat altei societati Y (cu care este in colaborare) cu conditiile de plata a unui avans si restul platilor esalonat pe 2 ani, cam asa se gandesc ei.
Societatea Y emitea si va emite facturi de prestari servicii societatii X, care fac si vor face obiectul colaborarii lor.
Cum ar trebui sa faca acum cu masina asta, cum este mai bine? Cum se vor intocmii facturile si daca pot sa se compenseze prestarile servicii cu plata ratelor la masina?!

Mentiune:au facut artificiul acesta, adica societatea X a ajutat si a cumparat masina pentru societatea Y deoarece aceasta din urma nu obtinea aceleasi conditii avantajoase pentru acest leasing, din cauza asta au procedat asfel.

Va multumesc.

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Atentie! Societatea X nu este proprietar, este utilizator. Ceea ce doresc ei sa faca se numeste cedare de contract. X nu poate vinde ceva ce nu-i apartine inca. X va fi proprietar de drept numai la terminarea contractului de leasing. Pentru o astfel de operatiune ar trebui sa aiba acordul societatii finantatoare care aproape sigur nu va fi de acord intrucit este mai rentabil pentru ei sa faca cesionare de contract incasind de la noul client taxa de management.

neculail

#9 Mesaj de neculail »

Iti multumesc Tomac ca ai fost atat de prompt

Dar oare nu exista nici o posibilitate o intelegere intre societati (X si Y) in asa fel incat societatea Y sa foloseasca masina, iar platile catre societatea de leasing sa fie facute de societatea Y prin X.Daca s-ar putea, acte autentice nu se pot intocmi in sensul acesta pentru a fi sigura societatea Y ca masina va fi a lor dupa ce se platesc toate ratele ? asta in primul rand si apoi sa poata sa-si scada cheltuielile cu ea pe tot parcursul ratelor!

Oare sa nu existe nici o posibilitate :roll:
Societatea Y are nevoie mare de masina si intr-un fel cu masina aceasta ajuta f.mult si societatea X, de aceea se ofera sa le faca serviciul acesta.Societatea Y inca nu are posibilitatea sa ofere 40 % avans asa cum au cerut soc. de leasing(ce leasing mai este si asta?).

Te rog frumos te mai gandesti!!!! :(

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Ar fi varianta inchirierii masinii catre Y de catre X, dar numai daca prin contractul de leasing se permite acest lucru.
Daca nu, imi pare rau dar eu nu vad alternativa.
Societatea de leasing a solicitat 40% avans pentru ca probabil solicitantul (Y din cite imi dau eu seama) nu era suficient de solvabil pentru ei.

neculail

#11 Mesaj de neculail »

Multumesc. Da asa este in privinta societatii Y.
Ce ne-am face fara tine!?Pa,pa

mocanl378

Re: achizitie auto

#12 Mesaj de mocanl378 »

buna ziua, as dori sa va adresez si eu o intrebare: de ex. un pfa achizitioneaza prin contract un autoturism de la societatea unde a fost angajat inainte,platind lunar rata aferenta firmei respective, imi puteti spune cum inregistrez achizitia, plata ratelor, eventual si a dobanzii(daca e cazul, deocamdata nu detin prea multe informatii) ?

va multumesc!

si ce cheltuieli sunt deductibile la calculul imp. pe venit?

ma intereseaza inregistrarile din punctul de vedere al PFA-ului!

Scrie răspuns