trecere an urmator

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
sasue

trecere an urmator

#1 Mesaj de sasue »

Daca in anul 2008 am introdus si acte din 2009, as avea vreo varianta sa mi le treaca si acelea in momentul cand fac trecerea la an urmator (2009)? Cel putin eu asa am vazut ca se pierd.
Bianca P.

stoicat

#2 Mesaj de stoicat »

Nu se pierde nimic,daca le-ai datat cu an 2009 si le-ai salvat.

sasue

#3 Mesaj de sasue »

Am facut trecerea si nu mi-a salvat decat soldurile pe 2008. Nimic din ce am introdus pe 2009 nu s-a transferat. Poate nu am facut bine trecerea?
Bianca P.

stoicat

#4 Mesaj de stoicat »

1.Cum ai facut trecerea?
Daca vrei sa lucrezi pt .ianuarie 2009,trebuie setat luna ianuarie si ziua de 31 si clic ,,accept",asta la intrare in program (se deschide o fereastra unde se face setarea).
Intra in meniul ,,Operatii"->,,Articole contabile "si acolo trebuie sa ai operatiunile facute.
Dar si fara setarea ian.2009,ar trebui sa-ti apara in articole contabile operatiunile facute pt.2009.
2.Ce ai inregistrat pt.2009 si unde?
Daca e vorba de Saga partea stocuri ,nu-ti pot da relatii ,nu am si partea de stocuri.
Si eu am lucrat pt.ian.,dar datele nu s-au pierdut ,n-au cum ,daca s-a datat corect si s-au salvat.
3.Daca ai lucrat in dec.2008(inainte de terminarea lunii) pt.ian.2009 ,trebuia sa scrii 2009 la data nu numai ,,Ziua si luna(01 ),daca n-ai fost atenta la an ,s-ar putea sa gasesti ce ai lucrat in ian.2008.Verifica .
Daca asa ai procedat ,corecteaza in articole contabile anul ,din 2008 in 2009.

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Eu cred ca a facut trecere folosind preluare date contabile, a apasat butonul preluare balanta, si de acolo preluare date.
Este normal ca tot ceea ce a fost 2008 sa nu mai existe.
Asta nu inseamna ca datele s-a sters.
In mod normal trebuie sa am doua directoare care sa aiba date:
SAGA C_2008, respectiv SAGA C 3.0, unde SAGA C_2008 ar trebui sa fie locul DE UNDE IMI EXTRAG SOLDURILE si le vars in SAGA C 3.0 care este pentru anul urmator.
Desigur ca daca s-a mers asa, ceea ce s-a lucrat pe 2009, dispare, cum este si corect.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

sasue

#6 Mesaj de sasue »

Am facut trecerea exact asa cum ai zis, luna de inceput este ianuarie 2009. Inregistrarile sunt facute pe 2009, la iesiri, intrari, casa, banca. In firma veche mai exact 2008, se vede ce s-a lucrat pe 2009, dar in momentul in care s-au transferat datele cele din 2009 nu mai apar. Daca tie ti se transfera si cele din 2009, nu inteleg mie de ce nu. Oare totusi gresesc undeva?
Bianca P.

sasue

#7 Mesaj de sasue »

pt. paturcai: si atunci cum trebuie sa trec in anul urmator ca sa imi preia si datele introduse in 2009?
Bianca P.

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

Acum raul s-a produs, datele din 2009, au disparut.
Mai exista o sansa, daca ai facut o actualizare de program inainte de a prelua pentru intrarea in noul an, te duci pe Intretinere BD iar la RESTAURARE poti alege restaurarea. Daca nu ma insel s-a facut o actualizare de program pe 22 01 2009 ceva s-a mai intamplat si pe 31 01 2009. Alegi o arhiva care are data cat mai apropiata de momentul in care ai ales sa incepi o viata noua. Si restaurezi. Mare grija!, aceasta restaurare se comporta ca si restaurarea din WINDOWS, te intorci in timp la o anumita data dar vei pierde datele lucrate.
Sa ma explic:
Ai lucrat toata luna ianuarie 2009, pana acum.
Inainte de preluarea datelor, lucrasei jumatate din luna ianuarie, dar aveai si restul datelor din spate.
Restaurand te vei fi afland exact la jumatatea lui ianuarie cu datele lucrate in ianuarie plus spatele.
In mod normal se merge in continuare.
Adica ce-am lucrat in 2007, 2008 raman acolo si merg mai departe.
Nu se intampla nimic.
este adevarat ca se face directorul SAGA un ditamai guguloi dar le am pe toate acolo.
Salvez la fiecare sfarsit de an directorul in care am lucrat ca sa-l am pentru orice eventualitate.
Eu am salvat (de fapt am redenumit directorul anului 2008), am facut un nou director SAGA C 3.0 (pentru 2009) in care sunt EXACT ACELEASI DATE ca si in directorul salvat (l-am salvat sub forma _SAGA C_2008, tot in discul C).
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

sasue

#9 Mesaj de sasue »

Ok. Sa o luam pas cu pas. Vreau sa trec in an nou la firma SAGA. Prima data salvez datele la aceasta firma. Apoi modific denumirea in SAGA 2008. Creez o firma noua SAGA. Ma duc la preluare date contabile, luna de inceput este ianuraie 2009, si apas butonul Preluare automata. Pe urma aleg cale import date unde imi este Saga, la mine D:\SAGA C.3.0\ aleg firma preluat si transfer firma selectata. In momentul in care ma duc de ex in iesiri am soldurile lui 2008 corecte, dar nu am actele introduse in ian.2009. Ce nu fac bine ca nu mai inteleg nimic? Nu s-au pierdut date pe 2008 sa fie nevoie sa fac o restaurare, ci nu regasesc cele introduse pe 2009. In SAGA 2008 sunt si cele introduse pe 2009, dar dupa ce se preiau datele la firma noua nu mai sunt. :?: :?: :?: :shock:
Bianca P.

stoicat

#10 Mesaj de stoicat »

sasue zice

,,In SAGA 2008 sunt si cele introduse pe 2009, dar dupa ce se preiau datele la firma noua nu mai sunt."

1.Bianca ,
de ce trebuie sa-ti crezi firma noua pt.2009?
Parerea mea ,nu-ti trebuie asa ceva la arhiva ta.
Mergi cu 2009 in continuare la 2008,simplu,trecerea de la 2008 la 2009,nu necesita nimic in plus de operat fata de trecerea de la o luna la alta.Mai inteles? Simplu treci de la dec.2008 la ianuarie 2009,la fel cum ai trecut de la noiembrie la decembrie.
Programul e fff destept ,stie cum sa preia soldurile in balanta de verificare,stie multe sa faca.

Eu nu stiu ce-ai facut,dar din relatarea ta ,rezulta ca pe firma veche ,poti lucra in continuare,atunci lucreaza !
Ai validat inchidere dec.2008 sau toate operatiunile din ecran,,Inchidere luna?
Daca da,mergi la luna ian.2009,verifica balanta si tot ce vrei pe ian .,ai sa vezi cum s-a facut trecerea la noul an

Eu am dedus c-ai mai trecut de la 2006->2007->2008.
Bianca incerca sa te convingi singura,nu pierzi nimic din date.
Nu -mi dau seama bine ce-ai facut ,dar daca ai vrut firma noua incepand cu 2009 si poti lucra si pe firma veche ,renuta la cea noua si mergi cum ti-am zis.Probabil ai schimbat ceva la firma ,,veche,poate ceva la denumire,revin-o la cea fost

Poate am debitat o prostie(nu cunosc bine calc. si nici ce-ai facut ) ,cer scuze de pe acum si-n special lui paturcaI ,dar daca se poate lucra pe firma veche ,unde ai si op.facute pt 2009,ar fi o solutie.
Numai bine.

sasue

#11 Mesaj de sasue »

Multumesc de raspuns o sa incerc mai tarziu si iti spun ce am rezolvat.
Bianca P.

sasue

#12 Mesaj de sasue »

Intradevar ai dreptate si se poate lucra in continuare, asa nu pierd nici datele, singurul dezavantaj este ca se incarca calculatorul (scuze cacofonia), oricum eu asa am inteles din help ca trebuie sa fac trecere la an nou.
Multumesc de raspuns tuturor.
Bianca P.

Scrie răspuns