DECLARATIA 392
DECLARATIA 392
LA SAGA C A APARUT DECLARATIA 392-IN DATA DE 6 FEBRUARIE; LA SAGA PS VA APAREA SAU NU, CA DNA SECRETARA NU A STIUT SA-MI ZICA SI LA MAIL NU AM PRIMIT RASPUNS DE FIECARE DATA, ASA CA NU MAI INCERC!!!
- munteanud411
- munteanud411
- munteanud411
EU UNA NU INVENTEZ PROBLEME-DAR MI SE PARE AIUREA SA SUN LA FIRMA SI SA-MI ZICA CA NU STIE DACA AU ACTUALIZARE; SI EU TIN ANGAJATII IN SAGA C, TOCMAI FIINDCA NU AM INCREDERE IN SAGA PS! AM MAI PATIT CE PATESC ACUM CU O DECLARATIE 390 PT. UN PFA- MI-AU ZIS DE LA BIROU DE LA SAGA CA NU MI-O FACE FIINDCA N-AR TREBUI DEPUSA! AM DESCARCAT PROGRAMUL, AM INTRODUS DATELE SI AM DEPUS-O ASTFEL! ASTA ESTE!
Va rog sa nu mai postati mesaje scrise integral cu majuscule!
La salarii nu au fost probleme la PS.
D390 se poate intocmi din PS daca se introduc datele corect. Adica sa operati intrarea de bunuri ca intrare cu T - Taxare inversa, si sa aveti si TVA introdus in partea de detalii.
D390 se depune numai pentru bunuri si numai de catre platitorii de TVA.
Pentru 392 se va face o actualizare la PS, asta e mai mult decit probabil.
La salarii nu au fost probleme la PS.
D390 se poate intocmi din PS daca se introduc datele corect. Adica sa operati intrarea de bunuri ca intrare cu T - Taxare inversa, si sa aveti si TVA introdus in partea de detalii.
D390 se depune numai pentru bunuri si numai de catre platitorii de TVA.
Pentru 392 se va face o actualizare la PS, asta e mai mult decit probabil.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- munteanud411
Iarta-o pe "cercelau" Abia a facut 1 an in lumea noastra !
P.s: Cineva ar trebui "sa-i ia din mot '
Una peste alta, cu putina rabdare ne descurcam si fara actualizarea la PS ( ca doar de aia la Programe una gasesti pe MF si alta pe ANAF.
Si sa nu uitam ca si informatica si contabilitatea tot cu PIXUL si cu risipa de hirtie incep !
O seara buna tuturor!
P.s: Cineva ar trebui "sa-i ia din mot '
Una peste alta, cu putina rabdare ne descurcam si fara actualizarea la PS ( ca doar de aia la Programe una gasesti pe MF si alta pe ANAF.
Si sa nu uitam ca si informatica si contabilitatea tot cu PIXUL si cu risipa de hirtie incep !
O seara buna tuturor!
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/
Imi cer scuze ca am scris cu majuscule! Declaratia 390 de care am zis era pentru un platitor de tva, pentru import de bunuri, facusem totul cum trebuia! In ps nu am reusit sa-i dau de cap, pe cand in saga c cand am facut de proba a iesit. Am sunat si am vorbit cu cineva la firma la saga -nu secretara, ci o doamna ma in varsta, care nici nu stia de ce trebuie sa depun 390-sau asa mi-a dat impresia! Am stat zeci de minute la telefon, dupa care m-am lasat pagubasa! Asta este! Iar acum vedeti si singui- mai asteptam dupa 392! Sau numai asteptam..
- munteanud411
Am vorbit la Saga- mai asteptam pt ca la dinsii nu li se pare logic sa intocmim D 392. Instructiunile de la 392 nu exclud PFA etc. ( cind am intrebat acum 3 saptamini la Asistenta contribuabili mi s-a pus in fata hirtia cu instructiunile.
Daca a obtinut cineva de la AF ca cei cu venituri din activ indep nu depun 392 sa dea un mail la SAGA cu argumentarea legala ca altfel ne batem ca chiorii pe neactualizari etc
Daca a obtinut cineva de la AF ca cei cu venituri din activ indep nu depun 392 sa dea un mail la SAGA cu argumentarea legala ca altfel ne batem ca chiorii pe neactualizari etc
Dan-
Cred ca glumiti! Eu zic ca se depune! Uitati ce scrie la instructiuni de completare, formularul de pe Mfinante:
SECTIUNEA "DATE DE IDENTIFICARE A PERSOANEI IMPOZABILE INREGISTRATE IN SCOPURI DE TVA"
Caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza prin inscrierea codului de inregistrare in scopuri de TVA (codul de identificare fiscala precedat de prefixul RO).
Inscrierea cifrelor in caseta se face cu aliniere la dreapta.
Caseta "Denumire/Nume, prenume" se completeaza cu denumirea persoanei juridice, asociatiei sau a entitatii fara personalitate juridica, ori cu numele si prenumele persoanei fizice, dupa caz.
Adica intra si pfa-uri si cabinete de avocatura, medici, etc, asa cred eu, deci ma pun pe treaba, cu saga sau fara ea!
SECTIUNEA "DATE DE IDENTIFICARE A PERSOANEI IMPOZABILE INREGISTRATE IN SCOPURI DE TVA"
Caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza prin inscrierea codului de inregistrare in scopuri de TVA (codul de identificare fiscala precedat de prefixul RO).
Inscrierea cifrelor in caseta se face cu aliniere la dreapta.
Caseta "Denumire/Nume, prenume" se completeaza cu denumirea persoanei juridice, asociatiei sau a entitatii fara personalitate juridica, ori cu numele si prenumele persoanei fizice, dupa caz.
Adica intra si pfa-uri si cabinete de avocatura, medici, etc, asa cred eu, deci ma pun pe treaba, cu saga sau fara ea!
-